Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ve Meclis Başkanı Mehmet Emin Ayaz ile bir araya geldi.

Görüşmede Elazığ Ticaret Borsası ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi odası çalışmaları hakkında istişare edilerek iki ilin ekonomik, kültürel ve ticari hayatının geliştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ele alındı.

KAYA: DOSTANE İLİŞKİLERİ EN ÜST SEVİYEYE NASIL ÇIKARABİLİRİZ ONUNLA İLGİLİ ÇALIŞMAYI BİRLİKTE YAPMAK AMACIYLA BURAYA GELDİK

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, “Hem onların durumlarıyla ilgili, Elazığ’ın genel durumuyla ilgili bilgi almak, bilgi alışverişinde bulunmak, aynı zamanda iki kardeş il arasında ticari ilişkilerimizi nasıl daha üst seviyeye çıkarabiliriz ticaret, kültür her anlamda ortak ne tür çalışmalar yapabiliriz diye bir ziyaret gerçekleştirdik. Borsa başkanımız çok değerli başkanımız Ali Bey ile bunun sohbetini yaptık. Tabi kendilerini de aynı zamanda Diyarbakır’da misafir etmek, Diyarbakır’a davet etmek için de ziyaret ettik. İnşallah Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Elazığ ticaret Borsası, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Diyarbakır’ın ve Elazığ’ın gerek ekonomik, gerek dostane ilişkileri en üst seviyeye nasıl çıkarabiliriz onunla ilgili çalışmayı birlikte yapmak amacıyla buraya geldik. Kabul ettikleri için değerli başkanıma yönetim kurulu ve meclis üyelerine şahsım, odam ve meclis üyelerim adına çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: BU DAR GÜNLERİ İNŞALLAH HEP BERABER AŞACAĞIZ

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, “Sık sık başkanlarımızla toplantılarda bir araya geliyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bugün birebir sıcağı sıcağına konuları paylaştık. Gerçekten başkanımızın da hepimizin de amacımız ilimize, üyelerimize nasıl faydalı olacağız diye birbirimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Biz her zaman Diyarbakır ile iç içeyiz. Diyarbakır ile Elazığ gibi birbirimizi bulamayız. Çünkü biz sürekli gerçekten iki ilin arasında sık sık alışverişimiz var senelerdir. Bunu da nasıl ileri götüreceğiz arayışındayız. Bu dar günleri inşallah hep beraber aşacağız. İnşallah bundan sonraki illerimiz daha fazla birbirinden alışveriş yapar. Üyelerimize daha fazla katkı sağlarız. Hep birlikte çalışmalarımızı yapacağız” şeklinde konuştu.