Elazığ ve Komşu Şehirler Mecliste Kaç Vekille Temsil Edilecek

YSK seçim çevreleri ve çıkaracağı milletvekili sayısının tespitinde, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nden alınan 2017 nüfus bilgilerini kullanacak. Buna göre Elazığ’ın Milletvekili sayısı 5 olurken komşu şehirlerden Malatya’nın milletvekili sayısı 6’da kaldı.

Elazığ ve Komşu Şehirler Mecliste Kaç Vekille Temsil Edilecek

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde aday olmak için görevinden ayrılacaklar, emeklilik veya ayrılma dilekçelerini en geç 26 Nisan Perşembe günü saat 17.00'ye kadar verecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde aday olacakların emeklilik ve ayrılma esasları ile seçim çevreleri ve milletvekili sayısına ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

YSK, 2839 sayılı Kanun'un 4 ve 5'inci maddeleri gereğince belirlenecek seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının tespitinde, Türkiye istatistik Kurumu Başkanlığınca 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden alınan ve Başkanlığa gönderilen 2017 yılı nüfus bilgilerini esas aldı.

Yapılan tespit sonucunda çıkaracağı milletvekili sayısı 18'e kadar olan iller 1, çıkaracağı milletvekili sayısı 19'dan 35'e kadar olan iller 2, çıkaracağı milletvekili sayısı 36 ve daha fazla olan iller 3 seçim çevresine bölündü.

YSK, 600 MİLLETVEKİLİNİN 81 İLE DAĞITIMINI YAPTI.

Buna göre, 36 milletvekili çıkaracak Ankara 3, 20 milletvekili çıkaracak Bursa 2, 98 milletvekili çıkaracak İstanbul 3 ve 28 milletvekili çıkaracak İzmir 2 seçim çevresine bölündü.

Bu seçimde ilk kez 3 seçim çevresine bölünen Ankara'da bir milletvekiline 151 bin 250 kişi düşecek.

İlk kez 2 seçim çevresine bölünen Bursa'da bir milletvekiline 146 bin 840 kişi düşecek. İstanbul'da bir milletvekiline 153 bin 359 kişi, İzmir'de ise bir milletvekiline 152 bin 845 kişi düştü.

24 Haziran'daki milletvekili genel seçiminde tek milletvekili çıkaracak il ise Bartın oldu. Bir önceki seçimde bu ilden TBMM'ye 2 milletvekili gitmişti.

ELAZIĞ VE KOMŞU ŞEHİRLERDE DURUM NE?

YSK’nın Milletvekili sayısına göre Elazığ’ın 4 olan milletvekili sayısı 5’e çıktı. Komşu şehir Malatya’da 6 olan milletvekili sayısı yine 6’da kaldı. Bingöl’de 3, Tunceli’de ise 2 milletvekili seçilecek. Komşu şehirlerden en fazla milletvekiline sahip olan şehir ise Diyarbakır oldu. Diyarbakır mecliste 12 Milletvekili ile temsil edilecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 16:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
elazığ
elazığ - 6 yıl Önce

şimdi oluk oluk hizmet gelir,elazığa şu an mevcut olanlar ne yapmışsa sanki 5 oldumu hizmet oluk oluk akar bakanımız olur.ramazan görgöze mücahit yanılmaz mustafa ataş başka kendine uygun olan 2 aday daha alsana elazığ muhteşem 5 lisi

SIRADAKİ HABER

banner137