TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü IPARD II 1. Çağrısında toplam uygun harcama tutarı ve yatırım sonunda ödenecek hibe tutarına göre 42 il arasından 1. sırada yer aldı.

IPARD II programının 1. Çağrısında sözleşmelerin imzalanmasıyla beraber TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün Elazığ’a yatırım kazandırma konusunda ne kadar hırslı olduğunu bir kez daha gösterdi. Kurulduğu günden bu yana tüm kadrolarıyla AB finansman kaynağını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışan TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü, bu alandaki tanıtım ve tecrübelerini doğru alanda doğru yatırımcılarla buluşturmayı başarıp Elazığ ekonomisine büyük bir hareketlilik sağlıyor.

“İstihdam ve ekonomik refah noktasında gülen yüzlerin oluşması ümidiyle sürekli diyalog halinde olmalıyız”

Yatırım aşamasında olan projelerin sahipleri ile TKDK toplantı salonunda bir araya gelen İl Koordinatörü Vekili İbrahim Sertaç Yılmaz, “Elazığ TKDK ailesi olarak, sizlerin hibe imkanlarından en verimli şekilde faydalanabilmeniz için bu gün bir aradayız. Elazığ’ımıza, Türkiye’mize üretime yönelik katkıda bulunmak için çıktığımız bu yol arkadaşlığında, istihdam ve ekonomik refah noktasında gülen yüzlerin oluşması ümidiyle sürekli diyalog halinde olmalıyız. Elazığ TKDK, 42 İl Koordinatörlüğü içerisinden yatırım sonunda ödenecek hibe tutarına göre 1. Sırada yer almayı başarmıştır. IPARD I programının sonunda en fazla hibe dağıtan ilk 3 il arasında yer almıştık. IPARD II programının ilk çağrısında 1. Sırada yer alıyorsak bu sizin yatırım yapma heyecanı ve isteğiniz sayesinde gerçekleşmiştir. Bu başarının devam etmesi için, bu paylaşımın sağlıklı bir şekilde her kese ulaşabilmesi için daha çok bir araya gelip, ihtimal dahilinde olan riskleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarımıza devam etmeliyiz.  Bu çağrı döneminde 63 proje ile sözleşme imzaladık. Önümüzdeki çağrılarda bu sayının daha da artması umuduyla çalışacağız. Biz ilk günkü heyecan ve azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizler her konuda şanslı yatırımcılarsınız çünkü genç ve dinamik bir kurumla çalışıyorsunuz. Bu dinamiklik, uzun sürede herkesin faydasına olacak şekilde doğru yatırımların faaliyete geçmesine imkan sağlayacaktır. Bu toplantının asıl hedefi yatırım sonunda ödenecek hibe tutarının tam olarak ödenmesidir” dedi.

“Bütün toplumun bu hibelerden yararlanmasına imkan sağlıyor”

İl Koordinatör Vekili Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Ödeme Talep İşlemleri Birim Amiri Muharrem Kayıkçı tarafından Ödeme Talep Paketi hazırlanışı ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Sunuma geçilmeden önce Kayık’çı, “ Bu toplantı, kurum’un sizlere hibeleri eksiksiz dağıtmak istediğinin göstergesidir. Biz, ödemeleri eksiksiz gerçekleştirdiğimiz zaman mutlu olan bir ekibiz. Bu da, sizlerin sözleşmelerinize bağlı olarak faaliyetlerinizi gerçekleştirmenizle olur. Sormak istediğiniz her şeyi bu gün ve her zaman sormanızı bekliyoruz. Hibeyi sadece size ödüyoruz ama size ödenen hibeler ile üretim faaliyetlerine yeni işletmeler kazandırılıyor. Bu da, bütün toplumun bu hibelerden yararlanmasına imkan sağlıyor” dedi.

Program soru cevap bölümünden sonra sona erdi.