Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı Devam Ediyor

İstanbul Maltepe’de düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış programı geniş katılımla gerçekleşti. Fuar 6 Kasım tarihine kadar gezilebilinecek.

Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı Devam Ediyor

Elazığ Yöresel Ürünlerinin yer aldığı fuarın açılış programı gerçekleştirildi.

İstanbul Maltepe’de düzenlenen Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı 3 Kasım tarihinde stantlarını açtı.

Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı kapsamında Elazığ’ın Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Orcik şekeri, dutu, pestili, öküzgözü üzümü, peynir çeşitleri ve diğer ürünlerinin yer aldığı fuarın açılış programı gerçekleştirildi

Açılış programında konuşan Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli, Organizasyonun Yürütücüsü Evren Sesli, Elazığ Dernekler Fedarasyonu Onursal Başkanı Faik İçmeli, ELFED Başkanı Kazım Gökhan Elgin, İstanbul Vakıflar Başkanı Ali Özcan, İstanbul Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Çakır, Maltepe Kaymakamı Fahri Tiryaki ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, bu tür organizasyonların önemine dikkat çekti.

İÇMELİ: HER ETKİNLİĞE İMZA ATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli açıklamasında, “Her etkinliğe imza atmaya çalışıyoruz. Elazığ’dan hiç elimizi ayağımızı çekmedik. Her yıl yaklaşık bin 250 civarında montla çocuklar üşemesin projesi ile Elazığ’dayız her yıl. İstanbul’daki Elazığlı öğrencilere burs veriyoruz. Her yıl Ramazanda yetimlerimizi sevindiriyoruz” dedi.

SESLİ: ÇOK BÜYÜK BİR İŞ BAŞARDIK

Organizasyonun Yürütücüsü Evren Sesli, “Çok büyük bir iş başardık. 10 gündür Anadolu yakasında görmediğim semt kalmadı. Ben Elazığ’ı 30 yıldır bu kadar gezmedim. Afişlerimizi her yere astık. Ortalama 500 tane afişi gece gündüz çalışarak ve bu işi bir hemşehrimize verdik. Gece gündüz çalıştık” dedi.

İÇMELİ: HASRET GİDERMEK AÇISINDAN ÇOK ÇOK ÖNEMLİ

Elazığ Dernekler Fedarasyonu Onursal Başkanı Faik İçmeli, “Bu Elazığ Yöresel Ürünler Fuarı bizim için alışverişin ötesinde buluşmak hasret gidermek açısından çok çok önemli. Elazığ’ın her şeyden önce insanı meşhurdur dedi. İçmeli, “Elazığ’ın nesi meşhur, Elazığ’ın her şeyi meşhur ama en önemlisi de insanı meşhur çünkü Elazığ insanı vatanseverdir, hoşgörülüdür, misafirperverdir ondan dolayı da gurur duyuyoruz” diye kaydetti.

ELGİN: ELAZIĞ BEREKETİN KENTİ

Elgin, “Elazığ bereketin kenti. Elazığ’ın bereketini bugün İstanbul’a getirdik inşallah çok da güzel satışlarımız olur ve siz değerli İstanbullularla hemşehrilerimizi bunlarla buluştururuz” ifadelerini kullandı.

ÖZCAN: ELAZIĞ’IN İNSANI MEŞHUR

Özcan, “Elazığ’ın neyi meşhur insanı meşhur ama bu insanın meşhur olmasını tek bir kelimeyle Türkiye’ye ve dünyaya ilan etmişiz; Gakgoş. Erzurum da dadaş, ben 2011’de bir televizyonda dedim ki ey değerli hemşehrilerim ey kadınlarımız, gençlerimiz artık bundan sonra Gakgoş demeyelim birbirimize Gakko diyelim. Gakko’nun anlamını okuyunca gençliğimiz, çocukluğumuzu ve Elazığ’daki yaşadığımız günlerimiz aklımıza geldi” şeklinde konuştu.

AKBURAK: ELAZIĞLILAR HER ŞEYİNİ TÜM İSTANBULLULAR İLE BULUŞTURABİLİR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “STK’lar daha verimli daha güçlü daha etkili olursa topluma faydası olur. Bu Elazığlılar Derneği istanbul’da yaşayan Elazığlıları bir araya getirmiyor. Aynı zamanda kültürünü yemeğini örfünü adetini her şeyini tüm İstanbullular ile buluşturabilir” dedi.

EROL: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

Erol, “Bu tür organizasyonlar hem Elazığ dışında yaşayan hemşehrilerimizin özlemlerini gidermek gibi oranın yöresel ürünlerini temin ederek, hemşehrilerin bir araya gelerek sohbet etmelerini, kardeşimizin anlattığı yaşadığı anıları bir araya yaşamak için bir fırsat olarak değerlendiriyorlar bu anlamda bugün bu organizasyonları yapan derneklerimize, esnaflarımıza, belediye başkanımıza emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

AKTAŞ: TÜM ESNAFLARIMIZA HAYIRLI BEREKETLİ İŞLER DİLİYORUM

Aktaş, “Emeği geçen herkese gerek İstanbul’da gerekse Elazığ’da bu işler çok zor işlerdir organizasyon işleri çok emek ister, çok yoğun ter dökmek ister bu anlamda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Elazığ’dan buraya kadar Elazığ’ın tatlarını İstanbul gibi büyük bir şehirde İstanbullularla buluşturma gayreti içerisinde olan tüm esnaflarımıza da hayırlı bereketli işler diliyorum” dedi.

Fuar 6 Kasım tarihine kadar açık olacak.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137