Ziraat Odası Başkanı Ahmet Erdem, Korona virüsle mücadele sürecinde dünya ülkelerinin korumacılık tedbirleri ve kararları aldığına işaret ederek, bu durumun ithal edilen ürünlerde fiyat artışına neden olduğunu belirtti.

Erdem, “İthal ürünlerde fiyatlar ciddi oranlarda arttı. Siz bunları ithal edecekseniz, tüketici bu ürünleri pahalıya yiyecek demektir. Gıda milliyetçiliği kavramının önem kazandığı bu dönemde çiftçimizi korumaktan, çiftçimizin moralini yüksek tutmaktan başka çıkış yolumuz yok” diye konuştu.

Erdem, tedbir alınmaması durumunda çiftçinin tarladan uzaklaşacağını belirterek, “65 yaş üzerini ilgilendiren sokağa çıkma yasağından çiftçilerimiz de olumsuz etkilendi. Bu konuyu bölge başkanına ve genel başkanımız Şemsi Bayraktar’a aktardıktan sonra ilgili bakanlıklarımızı arayarak, tarımda genç nüfusun azaldığını, 65 yaş üzerindeki çiftçilerimize üretimde ihtiyacımız olduğunu anlatıldı. Çiftçilerimizin güvenliğini sağlamak kaydıyla tarlada kalmalarının önemli olduğunu vurgulandı. Valilerimiz artık bu konuda anlayış gösteriyor. Şehirlerarası yolculuk yapan tarım işçilerine de kolaylık sağlanması ve tarım işçilerinin güvenliğini sağlamanın önemli. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda bütün tarımsal ve hayvansal ürünlerde sıkıntı yaşanacaktır” dedi.

Erdem; yaklaşan ramazan ayının başta çiftçiler ve tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyerek, “Bu mübarek ayın başta korona virüs olmak üzere tüm musibetlerin bitmesine vesile olmasını Yüce Allahtan niyaz ederim” dedi.