Organik tarımı geliştirmek, yaz aylarında ortaya çıkan kene ile mücadele etmek için harekete geçen Ziraat Odası Başkanlığı, tavuk, hindi ve horoz dağıtımı gerçekleştirdi.

HACIOĞULLARI: 10 GÜN İÇİNDE ÖLÜRSE TAVUKLARI GERİ VERECEKLER

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, “Eskiden tavuk getirirdik verirdik vatandaşa, köylüye tavuklar ölürdü. Geri tavuk verilmez. Biz bunu anlaşmalı 10 gün içinde ölürse tavukları geri verecekler. Bunlar ise cinsli tavuk. Konya’dan getiriyorlar. Biz köylülerle anlaştık. Bizim vasıtamızla köylü alacak. Ölürse tavukları geri iade alacaklar. Toplamda 30 kişiye veriyoruz. Bizim adamımız 2 bin 3 bin. Adını yazdıran var. 3 binin üzerinde tavuk vereceğiz. Ben gittim aldım ama tavuklar öldü. Gittiyse gitti. Burada öyle değil. Tavuk öldüyse yeni tavuk veriliyor. Anlaşmamız böyle”diye konuştu.

TOROMAN: ÇİFTÇİ VE VATANDAŞIMIZA HAYIRLI OLSUN

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman ise, “Bugün biz Elazığ Ziraat Odası olarak çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza Konya’da ki bir şirket ile anlaşma yapılmış ve bu anlaşma sürecinde de 10 gün içinde telef olan tavukların yenisi vatandaşa verilecek. 10 günden sonra ise artık vatandaşa ait. Bu konuda hindilerin fiyatı 18 TL. Burada bunlardan faydalanan çiftçi ve vatandaşımıza hayırlı olsun” dedi.