Elazığ’a yatırım kararı alan Fashion Point Tekstil, organize sanayi bölgesinde fabrikanın inşaat çalışmalarına başladı.

Yılsonuna doğru çalışmaların tamamlanacağı fabrikanın beşinci etapta devam eden çalışmalarını yerinde inceleyen Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, firmanın, dünyaca ünlü markalara ürün ürettiğini söyledi.

Başkan Öztürk, fabrikanın ilk etapta bin kişiye istihdam planladığını ifade etti.

ÖZTÜRK: 25- 30 MİLYON EURO’LUK BİR YATIRIM YAPIYOR

Başkan Öztürk, “Dünyada ki markalara üretim yapan bir firma. Rastgele bir üretim yapan bir fabrika değil, kaliteli bir ürün yapıyor. Bu işi yıllardır yapıyorlar. Sağ olsunlar buraya da yatırım yaptılar. Çok entegre bir teşhis kuruyorlar. Rakamsal olarak değeri çok büyük. 25- 30 milyon Euro’luk bir yatırım yapıyor. Buradaki istihdam sayısı bin kişilik. Buradaki alanda daha büyüme alanı var. İki yıl içinde burada bin 500, 2 bin kişiliği bulacak. Ama ilk etapta bin kişi ile istihdam sağlayacaklar. Bu yatırımları yapması Elazığ Organize Sanayisini çok beğenmeleri” dedi.

ÖZTÜRK: HEDEFİMİZ 15 BİN

Elazığ’ın sanayisinde ciddi gelişmeler olduğunu ifade eden Başkan Öztürk, “Elazığ’da sanayide ciddi bir gelişme var. Elazığ organize sanayi ciddi bir gelişme içinde. Organize sanayi Elazığ’ın ekonomik lokomotifi. Biz neden bahsediyoruz? Diyoruz ki önümüzdeki sene hedefimiz 15 bin. Bir kere bu 15 bini yakalamamız lazım. Bu daha üst seviyelere çıkabilecek durumda. Tabi bazı firmalarımızın üretimlerinde gecikmeler olacak. Çünkü makine tesisat bağlantılarında sıra veriliyor bazı sektörlerde. İlk etapta yapıldıktan sonra ikinci etabın yetişmesi 2023-2024’de olur. 2024 sonunda Elazığ beşinci bölge; diğer yerlerde başlayan firmalarımızın hepsi tam kapasiteyle bitmiş olacak. Önümüzdeki seneki hedefimiz de 15 bin. 15 bini yakalamak, Elazığ’a ciddi katkı sağlamak istiyruz. Şu anda 8 binleri bulduk biz” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’DA KADIN İSTİHDAMI YÖNÜNDEN ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ SAĞLIYOR

Sanayi Bölgesi’nde kurulan tekstil fabrikalarının kadın istihdamına da büyük katkı sunduğunu kaydeden Öztürk,  “Elazığ’da kadın istihdamı yönünden çok büyük bir avantaj sağlıyor burası. Tekstil sektörünün bazı alanlarının gelmesi kadın elemanlarımıza evde oturan kadın kardeşlerimize iş imkanı oluyor. Şu anda 2 bine yakın kadın çalışan var. Öyle zannediyorum ki bunun en kötü 5-6 bini kadın olacak 15 bin hedefin içinde. Bu da ev ekonomisine ciddi ikinci bir katma değer sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: BİZ SİZİ YATIRIMA DEĞİL, KAZANMAYA DAVET EDİYORUZ

Alanda yürütülen çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, “Buranın bir kere planlamayı yapan arkadaşlarımız, şehir plancısı arkadaşlar olsun, diğer mühendis arkadaşlarımız olsun ve firmalarımızın mühendis ekipleriyle ortak entegre çalışıyoruz. Şu anda bulunduğumuz yer tren hattının arasında rampa olarak düz bir alandı. Buralara dolgu yapıldı. Şu anda tren hattıyla buranın arasında 13-14 metre kot farkı oluşmuş. Bu ne demektir? Düz arazinin ön tarafında bu arkadaşımız 12-13 metre taş duvarlarla istinatlar yapacaklar. Teoman Bey biraz zevkli bir adam, titiz bir adam. Çok kaliteli bir entegre tesisi kuracak buraya. Etrafıyla beraber bir gül bahçesi gibi hem üretim yapacak hem de çalışanların rahatlığı için çok modern bir tesis kuracaklar. Bu bölgede tamamen bizim yollarımız, çekme mesafelerimiz, yeşil alanlarımız tamamen diğer bölgelerdeki gibi hepse yeşil alan olacak, 2 yıl içinde her taraf yeşil alan olacak. Firmalarımız da burada istekli. Yeni yatırımcılara hep diyoruz; fabrikanızda çevre düzenlemesine önem vereceksiniz. Onun için işin başındayken yarım bir iş bırakmayacaksınız, taş duvarlarınızı, çevre duvarlarınızı, çevre çevirmelerinizi yapacaksınız. Bizler de size ondan sonra çevre düzenlemelerinizi yapacaksınız. Sonradan ‘etrafını çevirelim, duvarı sonra örelim.’ Öyle bir şeyi kabul etmiyoruz. İnşallah çok iyi eserler çıkacak buradan. Bu memlekete yıllarca hizmet edecek. Bu arkadaşlarımız da bir emek çekiyor, bir yatırım yapıyor. Bunun karşılığını da inşallah Elazığ’da alacaklardır. Çünkü hiçbir yatırımcı eğer kazancı, karı olmuyorsa gelip yatırım yapmaz. Biz zaten sloganımızda ne diyoruz ‘biz sizi yatırıma değil, kazanmaya davet ediyoruz’ bizim sloganlarımızdan bir tanesi bu” diye ifade etti.