İşte yardım için gelen ve hazır bekleyen İller;

ERZURUM

Vali Memiş: “Deprem Bölgesine 995 Çadır, 712 Tane Yatak Gönderdik”

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Erzurum’da da hissedildi. Deprem sonrası Erzurum Valisi Okay Memiş basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Memiş, “Elazığ’a 990 çadır, 712 tane yatak gönderdik” dedi.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş Valiliği: ‘Deprem Sonrası İl Geneli Olumsuzluk Yok’

Merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonrası Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan açıklamada, il geneli her hangi bir olumsuzluğun olmadığı bildirildi.

MUŞ

Muş'tan Deprem Bölgesine 10 Tır Yaşam Malzemesi Gönderildi

Elazığ’da Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Muş’taki AFAD Bölge Lojistik Deposundan 10 tır yaşam malzemesi Elazığ’a gönderildi.

ZONGULDAK

Elazığ Depremi Sonrası TTK Tahlisiye Ekipleri Hazır Bekliyor
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından, Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı TTK Tahlisiye ekipleri hazır kıta bekliyor.
 

DENİZLİ

Denizli İtfaiye Arama Kurtarma Ekipleri Elazığ Deprem Bölgesinde
Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı arama kurtarma ve en kaz altı tarama ekipleri Elazığ deprem bölgesine sevk edildi.


Öte yandan Hakkari’nin Yüksekova İlçesinden UMKE ve Ambulans ekipleri sevkedilerken, Düzce, Kırıkkale, Kuşadası, Siirt  ve  Çankırı’dan da çeşitli yardımlar gelmeye devam ediyor.

Dünya genelinde de Yunanistan’dan ilk yardım açıklaması geldi.