2018 yılı Ocak ayında Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarıyla Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü görevine atanan Elazığlı hemşehrimiz Cengiz Erdem görevden alındı.

Görev yaptığı süreç içerisinde Elazığ’a önemli destekleri olan Cengiz Erdem Cip Jeotermal kaynak suyunun bulunmasında büyük emek harcamıştı.

Elazığ sevdalısı Genel Müdür Cengiz Erdem’in başkanlığındaki Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü yaptığı çalışmada 2 bin 300 metrelik derinlikte jeotermal kaynak suyu bulmuştu.

Cengiz Erdem ayrıca, geçtiğimiz aylarda ekibi ile birlikte Elazığ’a gelerek, Elazığ’da yer altındaki madenlerin ve değerli metallerin bulunması için çalışmalar başlatmıştı.

Yine Karakoçan’da termal sıcak suyun bulnmasında katkısı olmuştu. Öte yandan Sivrice’de de termal su çalışması yaptı, ancak istenen seviyede termal su bulunmadı.

2018 yılında göreve başlayan Cengiz Erdem, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla görevinden alındı.

CENGİZ ERDEM KİMDİR?

Cengiz Erdem, 1972 Yılında Elazığ'da doğdu. 1996 yılında İnönü Ünv. Maden Mühendisliği Bölümünden mezun olan Erdem, MTA Genel Müdürlüğü Sondaj Dairesi Başkanlığı'nda sırasıyla mühendis, koordinatör ve Daire Başkanı olarak görev yaptı. MTA Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı, Genel Müdür Vekili olarak görevini sürdüren Erdem, 2018 yılında Genel Müdür olarak atandı. Erdem aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor.

Kanal Fırat Medya Grubu olarak MTA Genel Müdürlüğü görevi süresince Elazığ’a yaptığı hizmetlerden dolayı hemşehrimiz Cengiz Erdem’e teşekkür ediyoruz.