Haber Türk Televizyonu’nda yayınlanan ve Noyan Doğan’ın sunduğu “Bakış” programının konuğu DASK Genel Sekreteri oldu.

Programda 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ’da DASK tarafından yapılan ödemelerin miktarını açıkladı.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ’A DASK’TAN YAPILAN ÖDEME 286 MİLYON

DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk, “Elazığ şu ana kadar; Elazığ ve çevresi diyelim Elazığ’la başlayan, Ocak ayında 2020 yılında daha sonra artçılarla devam eden, içinde Malatya’nın artçılarının da olduğu, Aralık ayında Elazığ’da büyük bir artçının da içinde olduğu bir grup deprem var orada. Bu depremin toplam 40 bin hasar dosyası var. Şu ana kadar en yüksek hasar dosyamız burada Elazığ depreminde. 40 bin hasar dosyası var ve 40 bin dosyanın da toplam ödeme rakamı şu anda 286 milyon TL. Yani çok ciddi bir hasar ödemesi var. Artçılarla birlikte devam eden, artçılarla artan sayılar var. Bizde şu anda bitmiş görünüyor. Fakat yeni ihbarlarda olabiliyor, ağırlaşma olabiliyor. Çok az bir kısmı kaldı. Ciddi çok az bir kısmı kaldı. 286 milyon yüzde 98’i. İncelenen dosya sayısı 98 ama kapanan 95’lerde diyebiliriz. Biz bunlara bitirdik seviyeleri diye bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ DEPREMİNDE MAHKEMELİK OLAN KAÇ KİŞİ VAR?

Öztürk, “Bendeki rakam şu anda çok net rakam bilmemekle birlikte 700 tane diye biliyorum ben. 40 bin dosyada 700 tane. Mahkemeye gidecek olanlar da vardır. Olabilir bunlar. DASK’ın toplam davalık sayısı da bin 300’lerde. Hepsi dahil olmak üzere tüm rakamlarımız bu” dedi.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Genel Sekreter Öztürk, “Biz bir deprem durumunda zaten ne kadar adres olursa olsun o bağımsız bölümün tapudaki hak sahibine ödeme yapıyoruz. Ve oradaki bağımsız bölümünde bir şekilde faturalarla, başka sözleşmelerle vatandaşın üzerinde olup olmadığını zaten tespit ediyoruz. Orada herhangi bir mağduriyet durumu şu an yaşanmadı. Karşılıklı olarak vatandaşımız bize ibraz ediyor. Biz de onların kontrollerini yaparak kontrol ediyoruz” şeklinde konuştu.