Elazığ’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 15-20 yaş arasındaki gençler, uzun bir aradan sonra dışarıda olmanın keyfini yaşadı.

Elazığ'da sokağa çıkan gençler, akranları ile sosyal mesafe kuralına uyarak gezdi.

Maske taktıkları gözlenen gençler, cadde, park ve yeşil alanlarda koştu, gitar çalıp şarkılar söyledi.

Bazı gençler de yürüyüş yapmayı tercih etti.

AYDEMİR: SAĞ OLSUN DEVLETİMİZ BİZE GÜZEL BİR İMKAN SAĞLADI

Gençlerden bedensel engelli 19 yaşındaki Okan Aydemir yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle uzun süredir evde olduğunu söyledi.

Kendilerine sağlanan bu imkanı değerlendirdiğini ifade eden Aydemir, "Sağ olsun devletimiz bize güzel bir imkan sağladı. Ben de bu fırsatı değerlendirdim, akülü aracımla dışarı çıktım. Temiz hava alıyorum. Benim için çok güzel oldu. İnşallah bir an önce bu sıkıntı son bulur, normal hayatımıza döneriz." dedi.

COŞKUN: UMARIM BU SÜRECİ EN KISA SÜREDE ATLATIRIZ

18 yaşındaki Yusuf Coşkun da kendilerine verilen süre içerisinde arkadaşları ile parkta gitar çalıp, şarkılar eşliğinde eğlendiklerini belirtti.

Dışarı çıkarken tüm tedbirleri aldıklarını dile getiren Coşkun, "Umarım bu süreci en kısa sürede atlatırız. Bu vesile ile baharı yeni tatmış olduk. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

KILINÇ: DIŞARIDA YÜRÜMEYİ ÖZLEMİŞTİM

16 yaşındaki İbrahim Kılınç ise akşamdan bu yana bu anın hayalini kurduğunu anlatarak, dışarı çıkmayı çok özlediğini belirtti.

Kılınç, " Dışarıda yürümeyi özlemiştim. Şimdi yürüyüş yapmanın tadını çıkarıyorum." ifadelerini kullandı.