15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü “nün 7. yıl dönümü kutlama programı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliklere; Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Evren, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, il protokolü, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum müdürleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tek yürek katıldı.

Düzenlenen programlar İstiklal Marşı ve Saygı duruşu ile başladı.

Elazığ Valiliği tarafından hazırlanan program 14 Temmuz’da Fırat Üniversitesi’nde Tarihten Günümüze Darbeler ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü konusu üzerine düzenlenecek bir konferans ile başlayacak ve gün içerisinde Üniversite Yerleşkesinde hazırlanan resim Sergisi ile devam etti.

15 Temmuz’da saat 20.00’de Kortej Yürüyüşü ve Mehteran Takımı Gösterisi düzenlendi.

Meydandaki programlar mehteran takımı ile başladı.

81 ilde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 15 Temmuz sancak koşusu programı Elazığ'da da gerçekleştirildi.

Gece Boyunca etkinlikler saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sancak Koşusu Bayrak teslim töreni, Kur'anı Kerim Tilaveti ve dua gerçekleştirildi.

ŞERİFOĞULLARI: ÖNÜMÜZE ÇIKAN ENGELLERİ AŞARAK GÜÇLÜ YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “251 şehidimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Kahraman gazilerimize uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimi en alçak ve en karanlık saldırılardan biri olarak tarihimizde yer almışken o karanlık gece aziz milletimizin şanlı direnişiyle bir destana dönüştü. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, vatanımıza saship çıkabilmek adına 7’den 70’e tüm milletimiz vatanı ve bayrağı için milletimiz o karanlık geceyi aydınlığa çevirdi. O gece milletçe beraber olduk. ‘nereden gelirseniz gelin bize diz çöktüremezsiniz’ dedik. Hiç kimseninin bize esaret gömleği giydiremeyeceğini anlattık. Bin yıl da geçse bu destanı unutmayacağız. Bu şanlı zaferi gururla taşıyacağız. Bayrağımıza göz dikenlere göz açtırmayacağız. Birlik ve beraberlik içinde bize emanet olan bu vatan toprakları üzerinde hainleri gömerek önümüze çıkan engelleri aşarak güçlü yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Bu gecenin öneminde açılığını yaptığımız 15Temmuz Demokrasi ve Yer Altı Otoparkının milletimize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

EROL: DARBENİN ENGELLENMESİNE ENGEL OLAN 85 MİLYON VATANDAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Muhalefet partisinin milletvekili olarak Belediye Başkanımızın Elazığ’daki hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim. Elazığ’da önemli işlere imza atmıştır. Başkanımıza bu konuda teşekkür ederim. Bu darbe girişiminin engellenmesinde büyük katkı veren önce bütün milletimize 85 milyona. Sonra buna katkı vermeyen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komitesine, o faşist darbecilerle silahıyla mücadele eden güvenlik güçlerimize, polislerimize. 15 Temmuz’u engelleyen ve hayatını ortaya koyan bütün yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin başka gerçekleri de var. Nedir? İstiklal Savaşı. Bugün bu ülkede ezan okunuyorsa Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da saygıyla anıyorum. Allah hepsine rahmet eylesin, gazilerimize Allah şifa versin. Şehit ailelerine ve çocuklarına Allah sabır versin. Allah hepinizden razı olsun şeklinde konuştu.

AÇIKKAPI: ELAZIĞ DURUŞU VE MİLLİ HİSSİYATI OLAN BİR ŞEHİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Bugün 7 yıl sonra ikinci kez bu meydanda olmanın onurunu, gururunu sizlerle birlikte yaşamaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. O hain, o melun gecede milli iradeye kast etmeye çalışan hainler vardı. O gece Allah’a şükürler olsun hem benim şehrimde hem 81 vilayette ezanlar dinmez, bayrak inmez diyen milyonlarca vatansever vardı. O gece o hainlere hem Elazığ’da hem Türkiye’de dur dediler. O gece aramızda olan çok kıymetli basın mensuplarımız vardı. Yazılı, görsel basın mensuplarımız vardı. Elazığ’dan Elazığlı’nın o milli duruşunu bütün dünyaya aktardılar. Elazığ milli duruşu olan, bayrağına, vatanına sevdalı insanların yaşadığı bir şehirdir. Biz 15 Temmuz gecesi bir şeyler var denildiği zamanlarda biz İl Başkanımla beraber teşkilatımızla birlikte şu anda aramızda olan Başkanımızda teşkilatımızda başkan yardımcısıydı. Bu meydanlara geldiğimizde 20-30 kişi vardı. Avazımız çıktığı kadar gırtlağımız patlarcasına burada o hain, melun kişilere, o Pennsylvania’da ki kişiye ve avenelerine engel olmak için mücadele verdik. Biz duruşu ve milli hissiyatı olan bir şehiriz. O gece burada Alevisi, Sunnisi, Türk’ü, Kürt’ü vardı. O gece sabaha karşı o hainleri ber taraf ettik” dedi.

TORAMAN: TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ BAĞIMSIZLIĞINA VE EGEMENLİĞİNE SAHİP ÇIKTI

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, "Bu meydanda bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. 15 Temmuz 2016’da burada 28 gün nöbet tutan kıymetli hemşehrilerime teşekkürlerimi sunuyorum. Bu meydanı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı şekillendiren belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük gücünü teşkil eden bu aziz ve Türk milleti üzerinde muhtelif hesapları olanlar milli birlik ve beraberliğimizi zedelemek ve ortadan kaldırmak için sürekli gayret içerisinde oldular. Tarih boyunca bütün bu teşebbüsleri kahraman milletimiz, şehitlerimiz ve gazilerimiz topyekün bertaraf ettiler. Her nesil Cumhuriyet’imizin kuruluşundan itibaren vazife düştüğünde korkmadan bu mücadeleyi yürüterek bir sonraki nesle bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi devrettiler. 1950 yılından itibaren muhtelif darbe teşebbüsleriyle karşılaştık. Ve bu teşebbüslerde hep galip gelen milli irade oldu. Aslolan milletin iradesi tecelli etti.2000’li yıllara kadar darbe teşebbüslerine etkisiz kalan çeşitli kuruluşlar 2000’li yıllardan itibaren karşılarında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir dik duruşla karşılaştılar. Artık klasik darbelerin sonuç bulamayacağını anladılar ama farklı teşebbüslere de Sayın Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz ve milletimiz karşı durdular. Bütün bunlar demokrasimizin zaferidir. Demokrasimize sahip çıkmak milletimizin vazifesidir. 15 Temmuz’da farklı bir yöntemle demokrasimize saldırıyla karşı karşıya kaldık. 50 yıllık süre içerisinde FETÖ terör örgütü gizli bir şekilde kendini gizleyerek kamu kurumlarımıza, sivil topluma, hayatın her alanında planlı çalışma içerisinde oldular. Bunları organize eden emperyalist güçlerin güdümünde onlardan aldıkları talimatlarla 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulundular. Ancak 15 Temmuz gecesi ve sonrasında büyük Türk milletine yemin etmiş ve sadakatle bağlı olan askerimiz, jandarmamız, polisimiz ve kamu görevlileri yanında sadece bedenleriyle silahsız bir şekilde aziz milletimiz onların yanında olarak darbe teşebbüsüne karşı koydu. Bu darbe teşebbüsü bertaraf edildiğinde Türkiye’nin elde ettiği kazanımlar olduğunu, Türkiye’nin güçlenmesinin, uluslararası siyasette söz sahibi lması hedeflendiği, eskisi gibi kendisine talimat verilen Türkiye’den farklı olarak geçmiş tarihini, büyük medeniyetini yeniden keşfeden ve onun izinden yürüyen büyük Türkiye’de bu darbenin şüphesiz hedefindeydi. Ancak Türk milleti her zaman olduğu gibi bağımsızlığına ve egemenliğine sahip çıktı ve hiçbir girişime tarih boyunca teslim olmadı. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız milletimize meydanlarda bunlara gereken cevabı verin dedi. İşte 100 yılda geçse bu kararın alınması ortaya çıkıyor. Aziz milletimize darbecilere gereken cevabı verdi” dedi.

Kahramanlık türküleri ve sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi.

Daha sonra Tasavvuf Korosu dinletisi gerçekleştirildi.

DARBEYİ SUSTURAN SALALAR OKUNDU

Saat 00.13 itibariyle Türkiye'deki hain darbe girişimini susturan Sala'lar okundu...

Kılınan sabah namazı ile birlikte Elazığ'da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri tamamlandı.

Elazığ – Bingöl SMMO Yetkililere Seslendi Elazığ – Bingöl SMMO Yetkililere Seslendi

Ayrıntılar geliyor...