MEB, ARA TATİLDE ÖĞRENCİLER İÇİN 180 ETKİNLİK BELİRLEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk defa uygulanan ara tatilde öğrencilerin yapabileceği 180'e yakın etkinlik çeşidi belirleyip, bunları internet sitesinde topladı. Elazığ’da da tatil boyunca çok sayıda etkinlik yapılacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılında birinci dönem ara tatili 18-22 Kasım tarihleri arasında olacak. Öğrenciler hafta sonu tatilleri de dahil edildiğinde toplam 9 günlük tatilin ardından 25 Kasım’da tekrar ders başı yapacak.

“HEM EĞLENELİM, HEM ÖĞRENELİM”

Bakanlık, ara tatil döneminde öğrencilerin velileriyle birlikte yapabileceği etkinlikleri 16 ana başlık altında belirledi. Bunlar gezi, sağlık ve çevre, doğa, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlaması ve aile günü olarak sıralandı.81 ildeki milli eğitim müdürlükleri, bu ana başlıkları dikkate alarak kendi illerinin özellikleri doğrultusunda 180'e yakın etkinlik çeşidi belirledi. Öğrenciler ile velilerin, bu etkinlikler hakkında bilgi alıp, seçim yapabilmesi için 'aratatil.meb.gov.tr' başlıklı bir internet sitesi de oluşturuldu.

ELAZIĞ’DA 18-22 KASIM ARA TATİL ETKİNLİKLERİ

81 ildeki Milli Eğitim Müdürlükleri ile koordineli şekilde başlatılan projeye Elazığ’dan da ilgi yoğun oldu. İlk günden itibaren etkinliklere katılım gerçekleştiren Elazığlı öğrenciler ve velileri aktivitelerden memnun.

İŞTE ELAZIĞ’DA YAPILACAK ETKİNLİKLER;

Ara tatil süresi boyunca gerçekleştirilecek aktiviteler ise şöyle;

AĞIN SÜLÜKLÜ GÖL GEZİSİ

AKRABALARIMIN HATIRINI SORMAYA GİDİYORUM

ANNEM BABAMLA İŞ YERİNE GİDİYORUM

BASKİL FETHİ SEKİN ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ

ELAZIĞ BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ

HARPUT GEZİSİ

KARAKOÇAN GOLAN KAPLICALARI

KOVANCILAR EKİNÖZÜ TARİHİ ÇEŞME GEZİSİ

KÜLTÜRPARK GEZİSİ

MADEN SAAT KULESİ

YARDIM EDİYORUM ETKİNLİĞİ

ELAZIĞ METEROLOJİ BÖLGE MÜDÜRÜLÜĞÜ

ELAZIŞ ŞEHİTLİK ZİYARETİ

FIRAT TEKNOKENT

FIRAT ÜNİVERSİTESİ

ARICAK SOSYAL YAŞAM MERKEZİ

SİVRİCE REHEBİLİTASYON MERKEZİ ZİYARETİ

KEBAN’DA BULUNAN ALABALIK TESİSLERİ

KEBAN BARAJI HİDRO ELEKTİRİK SANTRALİ ZİYARETİ