Elazığ’da 200 Öğrenci Kapasiteli Anaokulu Açıldı

Elazığ’da deprem sonrası İyiliğe Uçanlar Derneği tarafından yapılan 200 öğrenci kapasiteli anaokulu hizmete girdi.  

Elazığ’da 200 Öğrenci Kapasiteli Anaokulu Açıldı

Elazığ’da geçen yıl meydana gelen deprem sonrasında İyiliğe Uçanlar Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından Bizmişen Mahallesi'nde anaokulu yapımına başlandı.

Yaklaşık 700 metrekare alanda inşa edilen anaokulu tamamlandı.

5 dersliği, yemekhanesi ve açık-kapalı oyun alanları ile günde 200 öğrencinin eğitim görebileceği okul bugün törenle açıldı.

Açılış törenine Vali Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, 8. Kolordu Komutan Vekili Tuğgeneral Saattin Alp Ergin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Derneğin Kurucu Başkanı Sinem Güldal ve çok sayıda davetli katıldı.

YIRIK: ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMI OLARAK KUTLAMAKTAYIZ

TBMM’nin kuruluşundan bugüne 101 yıl geçtiğini anımsatan Vali Erkaya Yırık, “Bir asrı devirmiş ve bir asırdır bu günü çocuklarımızın bayramı olarak kutlamaktayız. Ocak ayında deprem yaşamış, 41 canını kaybetmiş, binlerce insanını yaralı olarak kurtarmış, binlerce binası yıkılmış Elazığ’da yaraları halan sarmaya devam ediyoruz. İşte bu İyiliğe Uçanlar Derneği’nin yapmış olduğu faaliyet bunlardan bir tanesidir. Adı iyiliğe uçanlar, güzel bir isim. Yaptıkları işler de çok güzel. İyiliğe uçanlar inşallah bu anaokulundaki çocuklarımız buradan aldığı eğitimle iyiliğe uçacaklar. İlk emri oku olan, her daim yaratılana hizmet etmek, iyilik yapmak için emredilen dinin mensuplarıyız. Son gelişmeler gösteriyor ki anaokulunda eğitim alan çocuklarımız gelecek yıllarda daha başarılı oluyor” dedi.

Konuşmaların ardından çocuklar ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek anaokulunu açtı.                          

                

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
NK
NK - 3 yıl Önce

Bu milli eğitim müdürü bütün okul müdür ve müdür yardımcılarını saat 10.30 da törene çağırmış. Ama kendisi 10.da gelip çelenk bırakıp töreni bitirmiş. Bugün bu kadar önemsiz mi ki oldu bittiye getiriyor. Yarım saat beklemek zor muydu.

Gakko
Gakko - 3 yıl Önce

Ağam benimle eğlenir. Sayın valim siz hu sokağa çıkma yasağı olan günde milleti toplar açılış yaparsanız nasıl bitecek bu illet. Acaba Reisin didin bu pişkin hareketlerinden haberi olsa ne olur acaba.

Fırıldak bedo
Fırıldak bedo @Gakko - 3 yıl Önce

Önceden planlı bu, yassak dışı hemşerim bilmiysin laf etme hem koskoca vali geli ne yassağı herkese vermişler bir kağıt valiye vermezler mi hiç

Mehmet
Mehmet @Gakko - 3 yıl Önce

Kapanma garibana geçerli. Devlete kapanma olmaz

SIRADAKİ HABER

banner137