Elazığ’da 250 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes Ol” seferberliği kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 64 farklı noktada 250 bin fidan dikimi yapıldı.

Elazığ’da 250 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı “Geleceğe Nefes Ol” seferberliği kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 64 farklı noktada 250 bin fidan dikimi yapıldı.

64 yerden Harput yolunda bulunan TSK Elazığ Garnizonu Ormanı’nda yapılan fidan dikimine Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Osman Erbaş, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı Gökhan İnan, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÇETİNER: ELAZIĞLILAR BUGÜN BENİ GURURLANDIRDI

Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, “Çok heyecanlıyız. Gerçekten Elazığlılar bugün beni gururlandırdı. Bugün 11 milyon fidan kapsamında Elazığ’da bulunduğumuz noktada 250 bin, 37bin fidanı burada toprakla buluşturduk. Sayın Valime, Sayın ilin kurum amirlerine, hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Biz toprak hazırlıklarımızı zamanında yaptık. Bugüne 1 hafta, 10 gün önceden hazırlıklarımızı bitirdik. Şimdi onun meyvesini alıyoruz. Biz burada diktiğimiz fidanlarla yeşil bir Elazığ, yeşil bir Türkiye için can siperi ile çalışacağız. Her yıl bundan sonra 11 Kasım bizim için Milli Ağaçlandırma günü. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu böyle ilan etti. İlkini bugün kutladık. Ben Elazığlılara şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

KALDIRIM: BU RAKAM 250 BİNİ DE GEÇMİŞ DURUMDA

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Cumhurbaşkanımızın himayesinde 11 milyon hedefi ile 11 Kasım saat 11’de fidan dikme başlatılan kampanya fazlası ile hedefine ulaştı. 11 milyonu aşkın fidan bugün toprak ile buluşmuş olacak. İlimizde de hedeflenen rakam 250 bin ama büyük bir sahiplenme ile özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin toplumun her kesiminden insandan sahiplenmesi ile çok şükür bu rakam 250 bini de geçmiş durumdadır. Bu açıdan hem ilimizin hem aziz hemşehrilerimizin, hem öğrencilerimizin hem de bütün vatandaşlarımızın, emek sunan bütün kamu kurum ve kuruluşlarının ve özellikle Orman Bölge Müdürlüğümüzü ve çalışanları tebrik ediyorum. İlimiz adına gurur verici. Tabi ağaçlandırma, çevrecilik, evreye sahip çıkma, doğaya sahip çıkma, dinimizin bize emrettiği bir konu. Medeniyetimizin bize kodladığı ve sürekli verdiği en önemli değerlerden biri. Doğaya sahip çıkma, çevreye sahip çıkma, çevreyi koruma bizim dünya tarihine öğrettiğimiz bir şey. Biz sadece insanı merkeze alan, insanı eşrefi mahluk olarak gören, onu baş tacı eden bir anlayışın mensubu değil, aynı zamanda bütün varlıkları canlı cansız aynı şekilde kantara vuran tartan bir medeniyetin temsilcileriyiz” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2019, 15:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137