Elazığ'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

Elazığ'da 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan kişiler istisna uygulanması kapsamında uzun aradan sonra ilk defa sokağa çıktı.

Uygulama kapsamında uzun bir süre sonra dışarı çıktığını belirten 80 yaşındaki Akif Yalın, uygulamanın çok iyi olduğunu belirterek yürüme fırsatı bulduğunu söyledi.

YALIN: DEVLET BÜTÜN BU UYGULAMALARI BİZİM İÇİN YAPIYOR

Dışarı çıkamadığı için arkadaşlarını özlediğini aktaran Yalın, "Başka bir sıkıntım olmadı. Devletin yapmış olduğu bu uygulama çok güzel. Zaten devlet bütün bu uygulamaları bizim için yapıyor. Allah devlete zeval vermesin, Allah devletimizi korusun." dedi.

TİMUROĞLU: BİZE EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ OLDU

82 yaşındaki Kıyafet Timuroğlu da kendileri için sağlanan bu imkanı fırsata çevirerek kızıyla dışarı çıktıklarını söyledi.

Dışarıda yürümeyi çok özlediğini,  gittiği yerlerde fotoğraf çektirdiğini vurgulayan Timuroğlu, "Yaşanan sıkıntıdan sonra hiç evden dışarı çıkmadım. Çok memnunuz devletimizden. Anneler Günü'nde bize 4 saat izin verdi. Çıktık biraz hava aldık. Bize en güzel Anneler Günü hediyesi oldu." diye konuştu.

Mehmet Çalı da "45 gündür içerideyim, arkadaşlarımı ve dışarıda hava almayı özlemiştim." dedi.