İl Hıfzısıhha Meclisi, geçtiğimiz Salı günü Vali Erkaya Yırık başkanlığından toplanmış ve korona virüs tedbirleriyle ilgili ek yeni kararlar almıştı.

Alınan kararlarla birlikte, Ev, bina ve sitelerde Covid-19 vakaları çıkması durumunda, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yaptırılan Uyarı etiketlerinin karantinaya alınmış daire kapılarına ve bina girişlerine asılarak izolasyon tedbirleri sona ermeden çıkarılmamasına, Elazığ genelinde karantinaya alınan evlerin bulunduğu apartmanlardaki diğer evlere de izolasyon süresince misafir kabul edilmesinin yasaklanmasına, Emniyet, jandarma, Zabıta, muhtarlar,  bina yönetimlerince denetim işlemlerinin sağlanmasına karar verilmişti..

Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar ile birlikte, karantina görülen evlerin ve evlerin bulunduğu apartmanların girişlerine, bilgilendirme yazıları asılmaya başladı.

Filyasyon ekibi, pozitif vakanın görüldüğü eve giderek, evi karantinaya aldıktan sonra apartman yönetici ile görüşüp, uyarıcı levhayı apartmanın girişine asarak, karantina sürecinin sonuna kadar uyarı levhasının kaldırılmamasını apartman yöneticisinden istedi.