Dünyanın tek ve ilk çocuklara adanmış bayramı 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da çeşitli ekinliklerle kutlandı.

Elazığ’daki etkinliklerin ilk durağı Öğretmenevi önündeki Atatürk Anıtı oldu.

Törenler, Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Atatürk Anıtı önündeki programın ardından Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine geçildi. Törene Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, diğer protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Gazi Ortaokulu Müdürü Veysel Sarıgül, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Sarıgül yaptığı konuşmada, “Özellikle ülkemize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında birlik ve beraberlik duygusuyla Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkmamız gerekmektedir. Biz de bu bayramları bu şuur ve düşünce içerisinde kutlamalıyız. Unutulmamalıdır ki devleti temsil noktasında olan devlet büyüklerimiz, anneler ve babalarımız öğretmenler olarak bizler çocuklarımızın eğitim öğretim sürecinde gelecek adına her konuda kendilerine yetecek kazanımları çocuklarımıza kazandırmazsak üreten, geliştiren, paylaşan, sahip çıkan, sorgulayabilen, yargılayabilen, doğru kararlar alabilen bir birey olarak çocuklarımızı yetiştiremezsek ne kendi egemenliklerini ne de ulusal egemenliklerini yeterince doğru kullanırlar, yaşarlar” dedi.

23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, okunan şiirler ve oratoryo ile devam etti.

Törenler, öğrencilerin hazırladıkları rontlar, halk oyunları, jimnastik ve karate grubu ve mehteran ekibinin gösterileri ile devam etti.

Elazığ’daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, düzenlenen şiiri komposizyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere protokol üyelerinin ödüllerini vermesi ile sona erdi.