Elazığ’da Bayram Namazı Saat 05.56’da Kılınacak

Yarın mübarek Kurban Bayramını kutlamaya başlayacağız. Herkes kendi bütçesine göre hazırlığını yaptı. Hazırlıklar hemen hemen tamamlandı. Elazığ’da bayram namazı saat 05.56’da kılınacak...

Elazığ’da Bayram Namazı Saat 05.56’da Kılınacak

Kurban; fedakârlık, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun olgunluk anahtarı. Allah’ın emretmiş olduğu bir ibadet. Allah adını anarak verilen hayvanların kesilmesi teslimiyet, samimiyet.

Hakiki kulluğu hatırlamak, gerçek manada Yüce Rabbimize kulluğumuzu yerine getirmek anlamına geliyor.

Zengin olan Müslümanlar bu ibadet vesilesiyle, malını Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak suretiyle yalnızca Allah rızası için verir.

Vicdanen, ihtiyaçlı bir Müslüman yardımda bulunmanın zevkiyle mutlu olur. Cimrilik hastalığından kurtulur.

Hz. Peygamber şöyle buyurur: "Cömert kişi, Allah'a yakın, Cennet'e yakın, insanlara yakın ve Cehennem ateşinden uzaktır. Hasis insan, Allah'tan uzak, Cennet'ten uzak ve Cehennem ateşine yakındır. Cömert cahil, ibadet eden cimriden Allah'a daha sevimlidir." Sevdiği uğruna canını veren aşık vuslata kavuştuğu gibi, kurbanı Rabbinin rızası için kesen bu vecibeyi yerine getiren mümin de mutlu olur.

Kurban, kulların şükran ifadesidir. Fakirler de karamsarlıktan kurtulur, kendine Allah'ın bayram gününü de bir İkram olarak kabul eder, Rabbine şükreder, hayır sahibine Teşekkür eder, dua eder… Bayramlar neşe, sevinç, birlik ve beraberlik günleridir. Bayramlar paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik günleridir.

Bayramlar, sevinçlerin paylaşmanın, kalplerin yumuşatıldığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin ağırlandığı, mutluluk, sevinç ve ibadet günleridir. 

Bu güzel günlerin başlangıcı bayram namazıyla olacak.

Elazığ’da bayram namazı 05.56’da kılınacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137