Elazığ’da Bayram Öncesi Dilenci Operasyonu

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi dilenci operasyonuna çıktı. Toplanan yüzlerce dilenciye işlem yapıldı.

Elazığ’da Bayram Öncesi Dilenci Operasyonu

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Ramazan ayı boyunca günde 200’e yakın dilenci toplayan ekipler, bayramın yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Özellikle cami, AVM, bankamatik ve market önleri ile insanların yoğun olarak kullandığı bölgeleri tercih eden dilenciler, tek tek yakalandı. Duygu istismarı yapan ve ekipler tarafından yakalanan yüzlerce dilenci Zabıta Müdürlüğü’ne götürüldü.

Burada dilencilerin üzerlerinde bulunan paralara el konulurken, Kabahatler Kanunu gereği her birine 204 TL para cezası kesildi. En büyük sorumluluğun vatandaşlarda olduğunu aktaran Zabıta Müdürü Murat Ayaz, vatandaşların dilencilere itibar etmemesi gerektiğini ifade etti.

AYAZ: BU İŞİ ÇÖZEBİLMEMİZ İÇİN BURADA EN BÜYÜK GÖREV VATANDAŞIMIZA DÜŞÜYOR

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte şehirde dilencilerin arttığını aktaran Zabıta Müdürü Murat Ayaz, “Biz de günlük yaklaşık 200 dilenci topladık. Işıklarda, merkezde, cami ve AVM önünde toplayarak üst araması yaptık. Daha sonra Kabahatler Kanuna göre işlem yapıyoruz. Ancak yeterli değil. Burada en büyük görev şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza düşüyor. Dilencilere para vermemeleri gerekiyor. Verildiği sürece kontrol altına alamıyoruz. Sürekli aynı şey. Şikayet eden de vatandaş, para veren de vatandaş. Burada biz çok mustaribiz. Yaptığımız işlemlerin tamamı, vatandaşların para verdiği sürece bir fayda sağlamıyor. Ramazan ayının son günleri de yoğun bir çalışma başlattık. Ekiplerimizin tamamını bu işe yönlendirdik. Bu işi çözebilmemiz için burada en büyük görev vatandaşımıza düşüyor. Vatandaş bize yardım ederse bu işin üstesinden geleceğiz. Bu çocukları getirip burada ücretle çalıştırıyor. Vatandaşımız bunun farkında değil. Bunlara itibar etmesinler, para vermesinler, memurlara yardımcı olsunlar. Bugün de yine topladık. İşlem yaptık ve üstlerini aradık” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Yabancı
Yabancı - 2 yıl Önce

Elazığ halkı da zabıta müdürümüzü çok dinler ya. Şu ana kadar 4 farklı şehirde yaşadım hiçbirinde dilencilere bu kadar para veren bi halk görmedim. Dilencilik bir meslektir emin olun sizden daha kolay ve daha fazla para kazanıyorlar. O paraları kazandıran da siz Elazığ halkısınız. 204 lira ceza kesmişler Elazığ’ı mesken edinen ortalama bir dilenci 204 lirayı 1 saat mesai harcamadan çok rahat toplar. İnanmıyorsanız gözünüze bi dilenci kestirin 10 dakika uzaktan izleyin bakalım kaç Elazığlı para veriyor.

Akil hastanesi
Akil hastanesi @Yabancı - 2 yıl Önce

Bosuna mi elazigda kendi fakir akrabamiza vermeyiz ama dilenciye veririz biz boyle ĞAYIN bir milletiz iste

Günaydın
Günaydın - 2 yıl Önce

Günaydın.

yılmaz
yılmaz - 2 yıl Önce

sanayi mahhallesinde oturan dilenciligi meslek haline getirenlerin altların da arabaları tatiller yeme içme giyim kuşam herkesten iyi evlerinde bile klima var siz düşünün bunlar meslek haline getirmişler kimse bunlara acıyıp para vermesin gerçek ihtiyaç sahibi dilenmez.

Dilenci
Dilenci - 2 yıl Önce

Elazığda tüm kavşaklarda kucağına bebeğini alan dilenmeye çıkmış kekliktepeden yazıkonağı çıkana kadar tüm kavşakları parsellemişler yazık soğukta sıcakta kundaktaki bebeklere yazık kaç defa 155 i arayıp şikayet ettim ama nafile kimse dur diyemiyor.

SIRADAKİ HABER

banner137