Elazığ’da Beş Noktada Pazar Yeri Kurulacak

Pazarcılar Dernek Başkanı İlhan Karakaş, Cumartesi günü beş noktada pazar yeri kuracaklarını belirterek, vatandaşları ve esnafları pandemi kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Elazığ’da Beş Noktada Pazar Yeri Kurulacak

İçişleri Bakanlığı Pazar yerleri ile ilgili genelge yayınlayarak, belirlenen kurallar çerçevesinde pazarların, Cumartesi günü 10 ile 17 saatleri arasında açık olacağını duyurdu.

KARAKAŞ: 5 YERDE PAZAR AÇACAĞIZ

Genelge ile ilgili açıklama yapan Pazarcılar Dernek Başkanı İlhan Karakaş, “İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelgede bu Cumartesi günü pazarımızı açacağız. Cumartesi pazarında. Saat 10.00 ile 17.00 arasında halkımız gelip pazar yerimizde alışveriş yapabilecek. Tabi biz bunun yanı sıra Cumartesi günü pazarımızı 5 yere böldük aynı gün. 5 yerde pazarımızı açacağız. Bunlardan biri mevcut Cumartesi pazarı olduğu gibi ikincisi de belediyenin karşısı Salı pazarı, diğeri Abdullahpaşa pazarı, Doğukent Mahallesi’nin oradaki Kırklar Mahallesi’nde bulunan Çarşamba pazarı dört, bir de Yazıkonak’ta açtık 5 pazara böldük bunu” ifadelerini kullandı.

KARAKAŞ: VATANDAŞLAR ÇOK GEÇ SAATİ BEKLEMESİN

Akpınar, Sürsürü, Abdullahpaşa, Doğukent Mahalleleri ile Yazıkonak beldesinde semt pazarları kurulacağını belirten Karakaş, “Hem halkımızın gelip de rahat bir alışveriş yapmasını hem de esnafımızın sıkışmadan bu pandemi sürecini tertemiz atlatmak için yaptık. Saat 10.00’da başlıyorsa, 17.00’da bitiyorsa bunu aralıklı aralıklı gelmeleri lazım. Çünkü yığılma olduğu zaman emniyet veya zabıta içeriye sokmayacak. Bundan daolayı peyder peyder gelip alışverişlerini yapmalarını istiyoruz. Akşama bu Pazar işini bırakmasınlar. Çünkü saat 17.00’dan sonra satış yasak” şeklinde konuştu.

KARAKAŞ: KURALLARA UYALIM

Başkan Karakaş, “Valiliğin bir de zabıtanın bizden istediği konu; maske, eldiven takacağız, dezenfekten ilacı bulunduracağız. Eğer ki biz bunları bulundurursak, temizliğimizi iyi yaparsak inşallah bayrama yakında pazarımızı açacağız” dedi.

ACAR: PAZARIN GÜNÜ DEĞİŞTİ

Akpınar Mahallesi Muhtarı Raif Acar da, “Pandemiden ötürü her hafta Perşembe’ye aldığımız Cumartesi pazarını maalesef ikinci bir genelgeyle İçişleri Bakanlığımız Cumartesi’ne aldı. Ben Akpınar Mahallesi sakinlerine duyurmak istiyorum; kesinlikle sosyal mesafeye, hijyenik ve maskeli şekilde gelinirse, sosyal mesafe korunursa Cumartesi pazarımız sabah 10.00 ile 17.00 arasında kurulacaktır. Sayın Akpınar Mahallesi ve diğer mahallelere ben duyurmak istiyorum” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zazatronik
Zazatronik - 3 yıl Önce

Çayda çira neredeyse 40000 nüfus var ENSONHABER TOLGA AĞAR OLAYININ JANDARMA YALANLAMASINA NEDEN YORUMLARI KAPATTIN KORKUYORMUSUNUZ

Jandarma Genel Komutanlığı Sedat Peker'in İddialarını Yalanladı
Jandarma Genel Komutanlığı Sedat Peker'in İddialarını Yalanladı @Zazatronik - 3 yıl Önce

Yalanlama suçlanan tarafından yapılır sana düşen araştırma ve kanıtlamadır

Zazatronik
Zazatronik - 3 yıl Önce

Kardeşim sen anlamadin heralde ben diyorum ki neden bazı haber başlıklarını yoruma kapatıyor bu haber sitesi ben yorumlari okumayı seviyorum farklı fikir düşünceleri görüyorum madem yorumu açacak cesaretiniz yoksa haberi vermeyin gerçekten bazı haberlerinizde yorumu kapalı tutuyorsunuz acaba cekiniyormusunuz rahatsiz mi oluyorsunuz anlamadım cekince veya rahatsiliginiz varsa haberi vermeyin

SIRADAKİ HABER

banner137