Karşıyaka Mahallesine bağlı Beyyurdu küme evlerinin bulunduğu arsalar TOKİ tarafından 24 Aralık’ta İstanbul’da ihale usulüyle satışa çıkarılacak.

Beyyurdu sakinleri de böylesi bir durumda önceliğin kendilerine verilmesi gerektiğini belirterek, yetkililerden çözüm için destek istediler.

DEMİRBAŞ: BURALARI PARSEL PARSEL SATMIŞLAR

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, süreci anlatarak, yetkililerden ihalenin iptali ya da önceliğin bölge halkına verilmesini istediklerini söyleyerek, “Milli Emlak’tan dolay bizim arazileri parsel parsel satmışlar. Vatandaşlarımız burada mağdur. İhale yapmışlar, ayın 24’ünde ihale var. Haberimiz olmadan İstanbul’da ihale yapılmış. Benim dün haberim oldu. 3 gün içinde yapılacak bir şey de kalmadı. Yetkililerden rica ediyorum; bunlar hep tırnağıyla, eşeklerle sırtlarında taşıyarak buraya ağaç dikip ev yapmışlar. Tama imar yok ama öncelikle vatandaşın, köylülerin hakkı. Buraları parsel parsel satmışlar. 2 bin, 3 bin dönüm. Hep yabancılar almış. Biz depremle can savaşı yaparken onlar mal satıyorlar. Bize sahip çıkmaları lazım. Satışlar durmalı. İhale 24’ünde durdurulmalı. Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan, milletvekillerimizden, yetkililerden bunu rica ediyoruz. İçinde tapulu malda var. 10 dönümü tapuluysa 5 dönümü hazindir. Onu tapulu olana veremlisi. Kardeşim bu senin hakkın diye önce soracaksın. Biz ev satarken bile komşuya soruyoruz ev satacak alacak mısın? Başkasına 60 liraysa sana 40 lira diye. Biz bunu da istemiyoruz. Hakkı neyse onu veririz. İtiraz ederse o zaman satın” dedi.

DEMİRBAŞ: BURADA MİLLET RESMEN BİRBİRİNE DÜŞECEK

Demirbaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere şehrin siyasilerine de konuyu ilettiklerini söyleyerek, “Vekillerimizi aradık. Zülfü Demirbağ vekilimiz aradım. Bugün zaten resmi tatil Pazartesi yine görüşeceğiz Ben Bakanımız Süleyman Soylu’ya da mesaj attım. Dönecekler. Pazartesi gününe kadar dönmeleri lazım. Burada millet resmen birbirine düşecek. Bu topraklar vatandaşımızın hakkı. Vatandaşlarımız buraya emek vermiş. ihalede köyünse hazineyse köye verilir. Muhtarlığa asılır. Burada bin dönüm arazi var, Milli Emlak satacak. Satıldığı zaman asılınca bin metre 2 bin metre, 4 bin metre 5 bin metre parsel parsel yapar bizde vatandaşımıza sunarız parası bu ihaleye giren var mı? Alan var mı? İsteyen alır istemeyen almaz.  O zaman bizden çıkarsa ikinci aşamada satılır. Ama bizim vatandaşımızın haberi yok. 3-4 gündür bana söylediler. Ben gece yatamıyorum” diye kaydetti.

Beyyurdu sakinleri de bu durumun çözülmesi için yetkililerden destek beklediklerini söylediler.

VİDEO: