Elazığ’da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Olan Tekstil Fabrikası Kuruldu

Gala Teks tarafından Elazığ’a 70 milyon liralık yatırım hamlesi. Tekstil firması, bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikayı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurdu. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can, şehrin kapılarının kendilerine açıldığını, büyük bir destek gördüklerini söyledi.

Elazığ’da Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak Olan Tekstil Fabrikası Kuruldu

Elazığ tekstilin üssü haline geliyor.. Yatırım müjdelerinin arka arkaya geldiği şehirde tekstil sektörünün önemli aktörlerinden olan Gala Teks firması 70 Milyon liralık yatırım yaptı.

Bin kişinin istihdamına katkı sağlayacak olan fabrikayı Elazığ’a kazandıran Gala Teks Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can, 2012 yılında İstanbul’da kurulan bir firma olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu yatırım seferberliği ile birlikte harekete geçtiklerini söyledi.

CAN: ELAZIĞ’IMIZA İLK DEFA BİN KİŞİLİK BİR TEKSTİL FABRİKASI KAZANDIRDIK

Gala Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Emre Can, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu istihdam seferberliği ile birlikte bizlerde Gala Tekstil olarak yerli ve milli duruş sergileyerek Elazığ’ımıza ilk defa bin kişilik bir tekstil fabrikası kazandırdık. Bununla birlikte bu tekstil fabrikasında biz tamamen hammaddeyi yurt dışından alıp yurt dışına bunu ihraç ederek buraya tamamen döviz kazandıracağız. Bu da Elazığ’ımız için aslında artı bir durur oluyor” ifadelerini kullandı.

CAN: ELAZIĞ’I TAMAMEN TEKSTİL ÜSSÜ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Emre Can, “Biz Elazığ’ı tamamen tekstil üssü haline getirmeye çalışıyoruz. Amacımız da bu. Bizim buradaki tamamen üretim değil aslında bunula birlikte biz tasarımı da getirdik buraya moderhaneyi de getirdik, buraya teknik ekibi de getirdik. Çekirdek kadrosu İstanbul’dan geldi ama buraya eğitim verecek ve İstanbul’a geri dönecekler. Biz burada daha kalifiye elemanlar yetiştirmiş olacağız. Bununla birlikte burası gerçekten bir tekstil üssü haline gelebilecek. Ve gelecektir de zaten” şeklinde konuştu.

CAN: BURADA ALMIŞ OLDUĞUMUZ TEPKİLER ÇOK OLUMLU

Yönetim Kurulu Başkanı Can, “Herkes gibi bizde düşündük. Acaba Elazığ’a gittiğimiz zaman nasıl gidebiliriz, yapabilir miyiz, insanların çalışma kültürü var mıdır, nasıl olur? Diye. Ama bu istihdam seferberliği ile birlikte biz gözümüzü kapattık ve geldik buraya. İyi ki de kapamışız. Çünkü burada almış olduğumuz tepkiler çok olumlu. Çok sıcak bir karşılama var. Sayın valimiz olsun, OSB müdürümüz olsun, başkanımız olsun, Ticaret Odası olsun, diğer her yer olsun inanılmaz bir şekilde tüm kapıları sonuna kadar açıyorlar. Yeter ki istihdam olsun, yeter ki ticaret olsun diye” dedi.

CAN: BURASI İSTİHDAMA BAŞLADI

Emre Can, “Güzel dönüşlerimiz oluyor. Elazığ’a çok teşekkür ediyoruz. Buraya kazandırmış olduğumuz bin kişilik fabrika tabi ki bizi inanılmaz gururlandırıyor. Çok da mutluyuz bunun için de. Devam edecek çünkü çok güzel karşılıklar aldık. Bu ticareti biz devam ettireceğiz. Burası olsun, farklı bir şehirde olsun. Biz bunu tekrar yapacağız. Geçen yıl hatta Tunceli Valisi ile birlikte biz Tunceli’ye bir temel atma töreni yapmıştık. Çünkü biz gerçekten elimizi o taşın altına tamamen koyalım diye yaptık biz bu işi. Orada temelimizi attık pandemi dolayısıyla biz bu ticareti biraz daha doğrusu bu yatırımı biraz ertelemek zorunda kaldık orada. Ama tamamen aklımızda. Biz bu yatırımı sonuçlandıracağız, tamamlayacağız. Orası da aklımızda bizim. Öncelik burasıydı. Burayı şu an bitirdik. Burası istihdama başladı. Çalışmaya başladı. Çarklar dönmeye başladı burada. Sonrasında ilk hedefimiz Tunceli’ye de açmak” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kenan
Kenan - 3 yıl Önce

Elazığ’ımıza dolayısıyla ülkemize bir çivi çakıp ekmek kapısı açana minnettarım , sonsuz teşekkür ediyorum, Allah işlerini rast getirsin...

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Malum milletvekiline yeni bir prim kapısı daha açılmış.. eleman alım işlerinin başına geçer..

E.S.
E.S. - 3 yıl Önce

Çok güzel ve sevindirici, şehrimize istihdam sağlayacak bu üretim merkezini açanlara teşekkürler..

Zuhal sogukpınar
Zuhal sogukpınar - 3 yıl Önce

Can memleketime hayırlı olsun inşAllah ist bıktım artık inşAllah en kısa zaman da Elazığ’a yerleşcem ve fabrikanızda çalışmak istıyorum

Mehmet Demirci
Mehmet Demirci - 3 yıl Önce

Teşekkür ediyoruz.Öncelikle Elazığ'lı işadamlarımızın bu konuda çok daha duyarlı olması lazım.Hem memleketimizin gelişimi,hemde işsiz kesime iş imkanı hasıl olur.Mesela bin kişi ortalama üç bin kişi demek.Tekrarını temenni ediyorum. İnşaAllah.

Ayşe Ata
Ayşe Ata - 3 yıl Önce

Yalan bunlar. Tanıdıklarım çalışıyordu. Sigorta yapmadan attılar 30/50 kişi birden. İşkur gördermişti tekstil fabrikası Saka

Menekse
Menekse - 3 yıl Önce

Elazigimizin böyle bir girisime ihtiyacı vardı gençlerimize çok güzel bir iş kapısı olur inşAllah hayırlı ve uğurlu olsun Allah taş getirsin

Munzur Ali
Munzur Ali - 3 yıl Önce

Gala tekstilin sahibi Tuncelili...Ancak Elazığ'a yatırım yapıyor...Yapsın Eazığ'da komşu ilimiz ancak Tunceli 'de daha çok işsiz var...Eazığ daha gelişmiş bir il..Ama Tunceli'ye ne devlet, ne özel sektör yatırım yapıyor.Sahipsiz ve kimsesiz bir il Tunceli..


SIRADAKİ HABER

banner137