Elazığ’da Bulunan Cem Evlerinden Ortak Açıklama

Elazığ’daki cem evleri bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Alevi toplumunun mevcut sorunlarının ve cem evlerinin bir takım ihtiyaçlarının karşılanması açısından zaman zaman devlet yetkilileriyle görüşmelerimiz bir takım çevreler tarafından sabote edildiğini görmekteyiz” denildi.

Elazığ’da Bulunan Cem Evlerinden Ortak Açıklama

Elazığ’daki Cem Evleri, cem evleri ile ilgili yapılan kanunu düzenlemeler ve alevi toplumun mevcut sorunlarını görüşmek için bir araya geldi

Görüşmenin detaylarını yaptıkları ortak basın açıklaması ile duyuran Cem Evi temsilcileri, “Cem evleri ile ilgili yapılan kanuni düzenlemeler ve alevi toplumunun mevcut bulunan sorunlarını görüşerek, yapılacak yasal düzenlemeler ile ilgili fikir alış verişinde bulundu” denildi.

Açıklamada, “Alevi toplumunun mevcut sorunlarının ve cem evlerinin bir takım ihtiyaçlarının karşılanması açısından zaman zaman devlet yetkilileriyle görüşmelerimiz bir takım çevreler tarafından sabote edildiğini görmekteyiz. bunun bariz bir örneği de bir mahalle muhtarı tarafından yazılı ve sosyal medyada cem evinde görevli kanaat önderleri hedef gösterilerek zan altına alınarak tehdit edildiğini alenen toplumu kutuplaştırmaya insanları karşı karşıya getirerek bir takım olumsuzluklara yol açtığına üzülerek şahit oluyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine en çok ihtiyaç duyduğu bu süreçte bu yaklaşımları Elazığ’daki alevi kanaat önderleri olarak kınıyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 19:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137