​​​​​​​ELAZIĞ’DA CORONA VİRÜSÜ VAR MI?

Çin’de başlayan Corona virüsü hastalığı dünyada hızla yayılmaya devam ederken, Elazığ’da da virüsün olduğu iddiası şehrin gündemine düştü. Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Elazığ genelinde her hangi bir virüs şüphelisi yok.

​​​​​​​ELAZIĞ’DA CORONA VİRÜSÜ VAR MI?

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında toplam 2 bin 600'ü aşkın kişi yaşamını yitirdi. Hastalığa yakalanıp iyileşenlerin sayısı ise 23.386'a yükseldi. Öte yandan virüsten kurtulanların tekrar hastalığa yakalanması tedirginliğin sürmesine sebep oluyor.

İRAN’DA ÖLÜMLER ARTTI

Öte yandan komşu ülke İran'da virüs nedeniyle ölümlerin sayısı 50'ye ulaştı. Dün itibariyle İran sınır kapıları kapatıldı ve hava ulaşımı durduruldu.

ELAZIĞ’DA VİRÜS VAR İDDİASI GÜNDEMİ SARSTI

Dünya genelinde bunlar yaşanırken Elazığ’da ise Corona virüsü olduğu iddiaları gündeme geldi. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Corona virüsü olduğu iddiası şehrin gündemini sarstı.

YETKİLİLER İDDİALARI YALANLADI

Ancak Sağlık İl Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Elazığ’da herhangi bir Corona virüsü taşıyan hasta bulunmamakta. Yetkililer Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi başta olmak üzere şehir genelindeki hiçbir hastanede virüs taşıyan bir hasta olmadığını ifade ettiler. Yetkililer, şehirde virüs şüphelisi bir hastanın dahi olmadığını aktardılar. Yine Yetkililerden edinilen bilgiye göre Elazığ’daki tüm hastanelerde gerekli hazırlıklar yapıldı ve olası bir duruma karşı teyakkuz halinde olunduğu öğrenildi.

CORONA VİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELER?

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.

MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

CORONA VİRÜSÜ NASIL BULAŞIYOR?

Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Corona virüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Çinli bir virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2020, 21:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Şehirde çadırkent veya konteynerlerda kalan binlerce insan var iken şehirde herhangi bir enfeksiyonu nasıl kontrol edecekler? Fethi Sekin şehir hastanesinin pilot hastane olarak seçilmesinden önce Van ve Diyarbakır'daki imkanları arttırsınlar. Bu şehrin insanı depremin sorunlarını daha halledememiş iken şimdi korona tehdidi ile karşı karşıya kalmamalı.

Fatih
Fatih @Elazığlı - 4 yıl Önce

Elazığ'da asıl iki ayaklı insan görünümlü virüsler çok tehlikelidir, ortalık mikrop tellahları bayağı çoğalmış, itin biri ortalığa yalan atar halk inanır, derdi şehir hastanesini lekelemek amaç hedef Devlet, bir defa Elazığ'a çin linin ne işi olur, sanayi mi var gelsin

gakgo
gakgo @Elazığlı - 4 yıl Önce

Önlem olarak 1 ay Fethi Sekinden uzak durmak gerek

tuncay
tuncay - 4 yıl Önce

VAN daki hasta insanların şehir hastanesine getirildiği söyleniyor ama insanların güveni kalmadığı için yetkili mercilere , yapılan açıklamalar havada kalıyor

ali_depremzede
ali_depremzede - 4 yıl Önce

Zerre inanmıyorum bu açıklamaya. Şehir hastabesinde çalışan arkadaşlar da şüpheli bir hastanın van'dan getirildiğini söyledi.

Sahipsiz elazığ
Sahipsiz elazığ - 4 yıl Önce

Depremden ölmeyen elazığı virüsle mi öldürmek istiyorlar

Emre
Emre - 4 yıl Önce

Yetkililerin doğru konuştuğuna ihtimal dahi vermiyorum geçmiş olsun 1 haftaya belirtiler başlar

Özkan gakko
Özkan gakko - 4 yıl Önce

Grib icin en iyi ilaç turşu ve turşu suyu
Demedi demeyin

Elazığlı
Elazığlı - 4 yıl Önce

Corona virüsünün aşısı bulundu söyleniyor doğru bir bilgi mi

Miraç
Miraç - 4 yıl Önce

Olabilir


SIRADAKİ HABER

banner137