İşletme sahibi Mehmet Sezerlioğlu, köylünün dutun Pazar alanındaki potansiyelinin farkında olmadığını belirterek, Elazığ’ın dünya piyasasında söz sahibi olabileceğini söyledi.

SEZERLİOĞLU: BİZ HALA BURADA 2 TON SATIYORUZ

İşletme sahibi Mehmet Sezerlioğlu, “ Tamamen vatandaşımız bilmiyor Dut’un bu kadar para ettiğini, kıymetli olduğunu, değerli olduğunu farkında değil. Şuan kayısıya mesela millet Malatya’da 150 ton atarken biz hala burada 2 ton satıyoruz. Yani biz neden bunu 10, 15 tona çıkarmayalım.” dedi.

Sezerlioğlu, çiftçilere seslendi ve “daha fazla dut üretin” dedi.

SEZERLİOĞLU: EKECEĞİZ, TOPLAYACAĞIZ VE SATACAĞIZ

İşletme sahibi Mehmet Sezerlioğlu, “ Çiftçimizden daha çok Dut ekmesini daha çok ürün çıkartmasını bekliyoruz. Ekeceğiz, toplayacağız ve satacağız.

Sezeroğlu ile birlikte iş yapan İzmirli iş insanı Mehmet Çetin de, dış piyasada kuru duta olan talebin her geçen yıl artığını ifade ederek, Elazığ’ın bu konuda kendini geliştirmesi gerektiğini söyledi.

SEZERLİOĞLU: AMATÖRLÜKTEN PROFESYONELLİĞE GEÇMESİ GEREKİR

İşletme sahibi Mehmet Sezerlioğlu, “ Kuru Dut’a her geçen gün talep artıyor. Çünkü Dut tarımsal uygulaması en az olan ürünlerden. Sağlıklı herhangi bir kimyasal içeriği açısından ilaç kullanımı en az olan hatta hiç olmayan ürünlerden. Burada alt yapının daha çok iyileştirilmesi gerekir. Amatörlükten profesyonelliğe geçmesi gerekir.” dedi.