Elazığ bünyesine kazandırılan istihdam alanları ile tekstilin üssü haline geliyor..

Elazığ yatırımına önemli katkı sağlayacak olan Özel Fantezi İplik, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde hizmete girmeye gün sayıyor. 

600 kişinin istihdam edeceği iplik fabrikası ayda 700 ton ile bin ton arasında ürün üretmeyi amaçlıyor.

EFE: METİN BULUT’A BU KONUDA MÜTEŞEKKİRİZ

İplik Fabrikasının Proje Müdürü Tümer Efe, fabrikanın Elazığ istihdamına kazandırılmasında emeği geçen bürokrasiler ile AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür etti.

İl Genel Meclisi Komisyon Üyeleri Belli Oldu İl Genel Meclisi Komisyon Üyeleri Belli Oldu

Müdür Efe Milletvekili Metin Bulut’a teşekkür ederek, “Burada biz iplik üreterek boyayacağız. Yaklaşık faydalı alanı 45 bin metrekare, kapalı alanı 60 bin metrekare, kalıp alanı 75 bin metrekare olan bir yapı oluşturduk. Yaklaşık 600 kişi gibi bir istihdam oluşturacağız burada. Yaklaşık ayda 700 ton ila 1000 ton arası ürün üretmeyi düşünüyoruz. Elazığ bürokrasisi burada yatırım yapmamıza öncülük sağladı özellikle Milletvekili Metin Bulut beye bu konuda kendilerine müteşekkiriz. Devamında diğer etapları yine Elazığ’da yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Fabrikanın İnsan Kaynakları Müdürü Fatma Kökten, firmanın hizmete girmesiyle Elazığ’da işsizlik oranının daha çok düşeceğini belirtti.

Kökten, “Elazığ’a böyle bir istihdam sağlandığı için gurur duyuyoruz. Gayet faydalı bir çalışma olacak. Çalışanlar içinde işsizlik düşecek. Talep çok alıyoruz. Yaklaşık %60 bayan çalıştırmayı düşünüyoruz yani bayanlarımız için güzel bir yatırım oldu burası” dedi.

Fabrikanın Satın Alma Birimi Departman Sorumlusu Eray Nacar, hizmete başlayacak olan iplik fabrikası ile birlikte Elazığ ticaretini genişleteceklerini ifade etti.  

Nacar, “Satın almada görev yapıyorum baya bir talebimiz var Elazığ halkına ticaret olarak büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yatırım Elazığ için büyük bir katkı olacak” İfadelerini kullandı.

ULUDAĞ: 600 ÇALIŞANIMIZ OLACAK

İşletme Müdürü Mustafa Uludağ, amaçlarının Doğu ve Güney Doğu bölgesinde istihdam yaratabilmek olduğunu kaydetti.

Uludağ, “Burada kurulan fabrika kesinlikle kar amaçlı değil tamamıyla bölge açısından sosyal proje olarak yapılandırıldı. Bu sosyal projede insan sağlığına ve yararına bir yatırım olarak geçiyor. Biz burada tamamen iplik üretimi yapıyoruz. Entegre bir tesisiz, boyahanesinden özel iplikleri, triko iplikleri, el örgü iplikleri, çorap iplikleri, dokuma iplikleri üretmekteyiz. Yaklaşık 600 çalışanımız olacak amacımız sadece kar amaçlı değil Elazığ ve Doğu bölgesine yararlı olup istihdam sağlamak amacıyla fabrikayı kurmuş bulunmaktayız” dedi.