Elazığ’da Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak mı?

İllere göre haftalık vaka sayında Elazığ’da ciddi bir artış yaşanması ve Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın bugün yaptığı sarıdan turuncu renge döndük açıklaması vatandaşlarda Pazar günü Elazığ’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak mı sorusunu akıllara getirdi. İşte birçok vatandaş tarafından merak edilen sorunun cevabı…

Elazığ’da Hafta Sonu Sokağa Çıkma Kısıtlaması Olacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumartesi günü illerin haftalık vaka sayısını açıklamıştı.

Açıklanan verilere göre Elazığ’ın vaka sayısı 100 bin kişide 29,59’dan 80,11’e yükselmişti.

Vaka sayısındaki bu ciddi artışla birlikte Elazığ Türkiye genelinde en çok vakanın arttığı 10. Şehir olmuştu.

SARIDAN TURUNCUYA GEÇİŞ

Öte yandan Elazığ Valisi Erkaya Yırık bugün yaptığı açıklamada, sarı renkten turuncu renge geçildiğini ifade ederek “Sayının artmasıyla ve turuncu renge geçişimizle birlikte özellikle Gazi, Vali Fahri Bey Caddeleri, Ahmet Aytar Meydanı, Kültür Mahallesi gibi vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlarda HES kodu uygulaması yaparak bu geniş alanlara almaya düşünüyoruz” demişti.

ELAZIĞ’DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI OLACAK MI?

Elazığ’daki ciddi vaka artışı ve Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın turuncu renge geçtiğimize dair açıklaması akıllarda Pazar günü yeniden sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı sorusunu getirdi. Çok sayıda vatandaş bu sorunun cevabını merak ederken sosyal medyada da paylaşımlarda bulunuldu.

RESMİ OLARAK RENK HARİTASI YAYINLANMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından illerin risk haritaları resmi olarak yayınlanmadı. Öte yandan bakanlık tarafından da renk durumuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.

GELECEK HAFTA YAYINLANMASI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok büyük bir değişiklik olmazsa bu hafta içerisinde renk haritasına dair bir açıklama yapması beklenmiyor. Renk haritası hafta yapılacak bakanlar kurulu toplantısının ardından güncellenerek yayınlanması bekleniyor.

ELAZIĞ’DA BU PAZAR KISITLAMA YOK

Renk haritasının resmi olarak yayınlanmaması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yada bakanlar tarafından bir açıklama yapılmaması nedeniyle Elazığ’da bu Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak. Elazığ’daki mevcut kararlar bu haftada aynı şekilde devam edecek.

TURUNCU RİSKLİ İLLERDE UYGULANAN KARARLAR

- Cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, sadece pazar günü yasak. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonu sürüyor.

- Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar açık.

- Ortaokul ve liseler kapalı, ancak liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

- Yeme-içme yerleri, kafe ve çay bahçesi gibi işyerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. HES kodu zorunlu.

- Halı saha, yüzme havuzu tesisleri kapalı.

- 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokak süreleri ise 3 saatten 4 saate yükseltildi.

- Nikah ve düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2021, 15:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selçuk öztürk
Selçuk öztürk - 3 yıl Önce

Ortaokullar ve liseler kapalı değil. Tüm kademeler açık şu an. Sadece lise sınavları ertelendi. 12.sınfların sınavları yapılacak

Hes
Hes - 3 yıl Önce

Güya caddelerde kontrol var ama ne hikmetse tıklım tıklım yalan haber yapmayın heryer insan seli gidin bir bakın ondan sonra yok karar alınmış tedbir alınmış hani nerede kim almış sonra da vaka arttı neyi başardı mi bu memleket bunu da yapsın

Gakkoş
Gakkoş - 3 yıl Önce

Artık bir yerlerinize kına yakarsınız okullar kapandıya sevinin. Çocuklarının geleceğini düşünmeyen bir toplum haline gelmişiz.

Turkuaz
Turkuaz - 3 yıl Önce

Okullar açık şu anda sadece sınavlar ertelendi 3 mayısa

SIRADAKİ HABER

banner137