1 – 7 Haziran Hayat boyu öğrenme haftası kapsamında Elazığ Halk eğitimi merkezi ve ilçe halk eğitimi merkezi müdürlükleri tarafından “hayat boyu öğrenme şenliği” düzenlendi.

Kültür Park’ta düzenlenen el emeği göz nuru sergisi ile başlayan programın açılışına Vali Yardımcısı İsmail Alsancak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

İl Mili Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit,  toplamda 11 halk eğitim merkezinde yapılan el emeği göz nuru ürünlerin yer aldığı serginin açılışını yaptıklarını kaydetti.

Şenliğin 3 gün boyunca süreceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, “Bu gün ilimizde ve 10 ilçemizde olmak üzere toplam 11 Halk Eğitim Merkezi’mizin yok boyunca yapmış olduğu ürünleri sergilediği Hayat Boyu Öğrenme Şenliği’mizin açılışını yaptık. Halk Eğitim Merkezlerimizde bu güne kadar 2 bin 817 kursumuzda 56 bine aşkın kursiyerimize hizmet vermiş bulunmaktayız. Yıl boyunca da bu hizmetlerimiz devam edecektir. 4 bine yakın modülümüzde bunların büyük kısmı da meslek kazandırmaya yönelik kurslar oluyor. Eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar da,  etkinliğin Elazığ’da bir ilk olduğunu belirterek, etkinliklerin üç gün üç gece devam edeceğini söyledi.

Halk Eğitim Müdürü Kenan Tabar, “ Bugün de birincisi gerçekleştirdik. Elazığ’da Kültürpark’da 3 gün 3 gece sürecek Hayat Boyu öğrenme şenliklerini planladık. Bu gün Vali Yardımcısı, İl milli Eğitim Müdürü kurum müdürleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla sergimizi açtık. Bu akşam Halk oyunları şenliği düzenleyeceğiz. Yarın kursu başı etkinliği olacak. Cumartesi günü Türk Halk Müziği konseriyle devam edecek. Halk Eğitim Merkezi bu güne kadar Elazığ’da 57 bine yakın vatandaşa hizmet vermiştir” diye konuştu.