Elazığ Belediyesi şehrin turistik değerlerini tanıtmaya devam ediyor.

Bu kapsamda şehrin turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla hizmete sunduğu tur otobüsüyle, tarih, doğa ve kültür yolculuğu başladı.

Bugün Elazığlıların hizmetine sunulan açık otobüs; Elazığ’ın ilçe ve beldelerine ait görsellerin bulundurması ile Elazığlı vatandaşların beğenisini topladı.

Yunus Emre Kürkçü tarafından özel olarak dizayn edilen otobüsü inceleyen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kısa bir gezintiye de çıktı.

YILDIZ: MEMLEKETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Yıldızlar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Halis Yıldız, “Tur Otobüsünü en güzel şekilde yapıp, başkanımıza takdim ettik. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun. Gördüğünüz gibi aracın yanlarını giydirdik. Koltuklarını değiştirdik. Üst tavan kısmını kesip yükselttik. Farklı konsept çok. İçinde masalarımız, hostes koltuğumuz var. Elazığ mermerini işledik. Bayağı bir emek vererek, Elazığ’a ait ne varsa bu arabada var. Gezip dolaşarak insanlarımız görecek. İlçelerimize kadar hepsi var. Araçları bırakıp, buna bakıyor insanlar. O gün Harput’a gitmiştik. Ordudan gelen tur aracı vardı. Bu araca binip fotoğraf çektiler. Güzel bir tepki var. Memleketimize hayırlı olsun. Bu araç Elazığ’ımıza yetmeyecek onu da belirteyim” dedi.

YILDIZ: BAŞKANIMA TEŞEKKÜR EDERİM BİZE YENİ BİR SEKTÖR AÇTI

Halis Yıldız, “Başkanıma Teşekkür ederim. Bize yeni bir sektör açtı. Artık bunun ikincisini, üçüncüsünü yapacağım. Farklı arabalar da olabilir. Ve nasip olursa Elazığ’a bir tane elektrikli otomobil üretmeye başladık. Başvuru da bulunduk. İnşallah yakında onu da üreteceğim” diye kaydetti.

ŞERİFOĞLU: İLİMİZİN TURİZMİNE DEĞER KATACAĞIZ

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlu, “Bugün Elazığ’ımıza çok güzel bir tur otobüsü kazandırdık. Burada emeği geçen Halis Beye özellikle şükranlarımı sunuyorum. Hakikaten Elazığ belediyesi bünyesinde bulanan otobüsümüzü atık durumunda bulunan otobüsümüzü alıp bu şekilde güzel bir şekilde dizayn edip giydirip Elazığ’ın bütün detaylarını düşünerek bu şekilde ilimize kazandırması Elazığ Belediyesine kazandırmasından dolayı ona teşekkür ederim. Hakikaten içini de gezdik bordo beyaz renkleri ile Elazığ vişne mermeri ile aynı zamanda Elazığ’a özgü manilerimizin her koltukta olması, engellilerin düşünülmesi çok güzel muhteşem tur otobüsü oldu. Bunu tabi aktif bir şekilde kullanacağız. Harput da yerli ve uluslararası turistlerimizi gezdirebileceğimiz aynı zamanda bugün açılışını yapacağımız kitap fuarında da öğrencilerimizi taşıyacağımız güzel bir otobüs. İnşallah bunu aktif bir şekilde kullanırız. İlimizin turizmine değer katar. Ben bir kez daha hayırlı uğurlu olsun diyor Halis Beye de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan anahtar tesliminin ardından otobüs şehir merkezinde tur attı.