Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü uyarı üstüne uyarı yapıyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, Elazığ ve çevre illeri Malatya, Bingöl, Tunceli için kar yağışı uyarısı yaptı.

Bölge Müdürü Erdoğan açıklamasında Çarşamba günü öğleden sonra yoğun kar yağışı beklendiğini söyledi.

ERDOĞAN: ELAZIĞ’IN GÜNEY İLÇELERİNDE YER YER KUVVETLİ OLMASINI BEKLİYORUZ

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan yaptığı açıklamada, “Meteoroloji olarak yaptığımız son değerlendirmelere göre Salı günü akşam saatlerinden itibaren bölgemiz yağış sistemi etkisi altına girecek. Bu yağışlar aralıklarla Perşembe sabah saatlerine, Bingöl ilimize de akşam saatlerine kadar etkili olmasını bekliyoruz. Yağışlı hava öncelikle akşam saatleri yağmurla başlayıp Çarşamba günü yüksek seviyede hava soğumasıyla beraber karla karışık yağmur ve Çarşamba günü öğleden sonra yoğun kar yağışı olacak. Yağışsız sistemimiz özellikle Tunceli, Bingöl ve Malatya ilimizin genelinde Elazığ ilimizin Güney ilçeleri ve Doğu ilçelerinde ve Adıyaman’ın Kuzey ilçelerinde yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz. Rüzgara baktığımız zaman özellikle soğuk havanın gelmesiyle beraber özellikle bugün öğleden sonra akşam saatlerinden sonra yarın için Güneyli yönlerden orta kuvvetli, Çarşamba günü öğleden sona ise Batı ve Kuzey Batı yönlerinde yer yer kuvvetlice olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: VATANDAŞLARIMIZI UYARMIŞ OLALIM

Bölge Müdürü Erdoğan, “Hava sıcaklığına baktığımız zaman tabi Şubat ayının ilk iki haftasında mevsim normalleri üzerine seyreden hava sıcaklıkları özellikle 10 derecenin üzerinde olan hava sıcaklıklarının yağışlarla beraber öncelikle Çarşamba günleri mevsim normalleri civarında yağışların geçtiği Perşembe gününden itibaren sonra da mevsim normallerinin 3 ile 6 derece altına düşmesini bekliyoruz. Bu yoğun kar yağışından dolayı özellikle yüksek kesimli bölgelerimizde yoğun kar yağışının fazla olduğu yerlerde özellikle vatandaşlarımızı çığa karşı uyarmış olalım. Bu yağışlarla beraber mevsim normallerinin altında seyredecek hava sıcaklıklarının ise yağan kar yağışının yer yer kuvvetli buzlanma olayının olacağından dolayı ulaşımda aksamalar olacaktır. Bundan dolayı da vatandaşlarımızı uyarmış olalım” şeklinde konuştu.