Hamsiler mangalda.

Bir yanda Hazar Gölü, diğer yanda Hazarbaba dağı…

Fırat Üniversitesi’nde okuyan Karadenizli öğrenciler, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri hamsi festivalinde bir araya geldi; Hazar Gölü kıyısında horon tepti.

Karadeniz’den gelen yaklaşık 150 kilogram hamsi ağızları tatlandırırken; çuval ve halay çekme yarışmaları ile festivale katılan 600 öğrenci keyifli anlar yaşadı.

USTA: BİRÇOK İLDEN GELENLER VAR

Fırat Üniversitesi Trabzonsporlular Kulübü Başkanı Sefa Usta, “4’üncü Geleneksel Hamsi Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Her sene de üstüne koyarak gitmeye çalışıyoruz. Geçen sen yaklaşık 530 kişi festivale katıldı. Bu sene de yoğun bir katılımla aynı kitleyi yakaladık. Etkinliklerimiz güzel oluyor. Etkinlikte hamsi ızgara yapıyoruz ve sonrasında da horun oynuyoruz. Buraya gelen katılımcıların hepsi Karadenizli değil, birçok ilden gelenler var. Amacımıza da 4 senedir gerçekleştirdiğimiz festivallerde ulaştığımızı düşünüyorum” diye kaydetti.

Hem Karadenizli hem de Elazığ’a başka şehirlerden gelen öğrenciler de birlik ve beraberlikle bölgelerin kültürlerin kaynaşması adına böylesi festivallerin önemli olduğunu söylediler.

KUL: ELAZIĞ’I SÜREKLİ HATIRLAYACAKLAR

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selim Kul, “Trabzonsporlular Kulübü olarak her yıl Fırat Üniversitesi’nde bir etkinlik meydana getiriyoruz. En önemlisi öğrencilerimiz belki de her şeyi unutacaklar ama bu tür etkinlikleri unutmayacaklar ve Elazığ’ı sürekli hatırlayacaklar. Üniversitenin de büyük bir katkısı oluyor. 200 kişi ile başladık ama artık 600 kişiyi aşmaya başladık. Her yıl olduğu gibi Trabzon’dan getirdiğimizi ortalama 150 kilogram hamsiyi buradaki arkadaşlarımızın vasıtasıyla pişiriyoruz. Bu etkinliğimizi her yıl gerçekleştiriyoruz” dedi.