8 bin öğretmenin görev yaptığı Elazığ'da 461 okulda 131 bin 500 öğrenci sabah erken saatlerde okullarına giderek karnelerini aldı. Bahçelievler Ortaokulunda ise karneleri Vali Yardımcısı Mustafa Gül ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş da çocukların, kitap okumayı bir kenara bırakmamalarını isteyerek, ailelere de uyarılarda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş,”Bu kadar kalabalık bir öğrenci kitlesinin bugünden itibaren tatile girmesi ve tatilin başlaması önemli bir hareketlilik ortaya çıkarmaktadır. Aldıkları notlara bakılınca öğrencilerimizin durumu çok iyi. Özellikle öğrencilerimizi kutluyorum. Karnesi çok iyi olan öğrencilerimizin ailelerini de kutluyorum. Zayıf notu olan öğrencilerimiz varsa ailelerinin anlayışla yaklaşmalarını ve gelecek eğitim öğretim yılına daha hazırlıklı başlamaları için tedbir almalarını bekliyoruz. Yaz tatilinde de sadece oyun değil, zamanlarını da çok iyi kullanmalarını, oyunun yanında kitap okuma gibi faydalı eğitim planlarını yapmalarını bekliyoruz. En az 10 kitap okumalıdırlar. Gelecekleri için kitap okumak çok önemlidir. Bugün tatile ayrılan öğrencilerimizi tekrar kutluyorum. Öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller diliyorum ”dedi

Vali Yardımcısı Mustafa Gül, tatil denilince, akla kitabın bir tarafa bırakıldığı, internete, oyuna yönelin bir tatilin akla gelmemesini söyleyerek, velilere de tavsiyelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Gül, ”Bu tatilde çocukların birkaç kitap okumalarını temin etsinler. Özellikle velilerimizden istirham ediyoruz. Bir diğer istirhamımız da iyi karne alanda var kötü karne alanda. İyi karne alan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz tatbikide ama kötü karne alan çocuklarımızda velilerimiz tarafından kötü bir sonuçtur. Velilerimiz tarafından bunun sebeplerinin irdelenmesini istirham ederiz. Lütfen çocuklara kötü tepkide bulunmasınlar. Tatil döneminin başta öğrencilerimiz açısından sonra aileler, öğretmenler ve idareciler açısından hayırlı olmasını, güzel geçmesini temenni ediyorum”diye konuştu.