Elazığ Tabur Komutanlığı Hikmet Dursun Kışlası’nda eğitimlerini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi.

Tören Yakup Kılıç Spor Salonunda gerçekleşti.

Törene; AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz, Elazığ Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gökhan İnan, Elazığ Emniyet Müdürü Celal Sel,İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ve kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yüzlerce Mehmetçik, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Törende erlere, birliklerine ilk katılım ve başarı belgeleri verildi.

Törenin bitiminde askerlerin aileleriyle buluşması sırasında duygusal anlar yaşadı.

“BUGÜNLERİ YAŞADIK YA HER ŞEYDEN GÜZELDİ”

Törene katılan ailelerden biri, “Çok güzel her şey. Çok mutlu olduk. Gördük, sevindik. Bugünleri yaşadık ya her şeyden güzeldi. Ama oğlumu içlerinden tanıyamadım. Allah’ımıza emanet ediyorum. Yine bize görev yapıyor, bizleri koruyor” dedi.

“HASRETLİK ÇOK KÖTÜ”

Gözyaşlarına hakim olamayan annelerden biri ise, ““Çok sevinçliyim. Hasretlik çok kötü” diye kaydetti.

“HERKES GİBİ O DA VATANİ GÖREVİNİ YAPACAK BİTİRECEK”

Kardeşinin yemin törenine katılanlardan biri ise, “Kardeşimizi büyüttük bu yaşa getirdik. Herkes gibi o da vatani görevini yapacak bitirecek Allah izin verirse. Yemin etti, yemin töreni için buradayız” ifadelerine yer verdi.

“TERÖRİSTLERİN KÖKÜNÜ KAZIYACAKLAR”

Kayseri’den yemin törenine gelen bir diğer aile bireyi ise, “İnşallah vatana millete hayırlı uğurlu olur. Allah işlerini güçlerini rast getirsin, yokluklarını göstermesin, vatan millet sağ olsun. Bayrağımız dalgalansın, ezanımız hiç dinmesin. İnşallah kökünü kazıyacaklar. Teröristlerin kökünü kazıyacaklar. Yavrumuz burada görev yapıyor. Yemin törenini yaptı. Ufak bir ödül aldı, bizi de gururlandırdı. Allah razı olsun bütün komutanlarından. İşleri rast gitsin” ifadelerini kaydetti.

VİDEO: