Elazığ’da Kurulan “Atadedeler Çetesi” Çökertildi  

Askeri üniforma giyen ve bazı kamu kurumlarına ait kimlik taşıyan  ‘Pınar Taşçı’ kod adlı S.F.'nin elebaşı olduğu iddia edilen Elazığ’da kurulan ‘Atadedeler’ ismi ile anılan suç oluşumu çökertildi.  

Elazığ’da Kurulan “Atadedeler Çetesi” Çökertildi  

Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalarda, kendini istihbaratçı olarak tanıttığı iddia edilen S.F.'nin de aralarında olduğu 370 kişiden oluşan bir yapılanma belirlendi.

Şebekenin “yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma, yurtdışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme” gibi vaatlerle nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Aralarında yargı mensubu, iş insanı, bürokrat, siyasetçi, özel sektör yöneticilerinin de bulunduğu oluşumun elebaşının ise ‘Pınar Taşçı’ kod isimli S.F. olduğu öne sürüldü.

Yapılan tespitlerin ardından Ankara merkezli olarak yapılan operasyonlarda “Atadedeler” ismini veren suç yapılanması ortaya çıkarıldı. Elazığ’da kurulan, faaliyet alanı ise İzmir olan örgüte yönelik operasyon yapıldı.

S.F. ile FETÖ’den ihraç eski üsteğmen A.E., Samsun’da birlikte yaşadıkları evde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan S.F. ve A.E. tutuklandı.  

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137