24 Ocak 2020 depreminin ardından rezerv alanlarda inşa edilen konutların fiyatları uzun bir süre önce açıklanırken riskli alan ilan edilerek yerinde dönüşümün yapıldığı Abdullahpaşa, Rüstempaşa, Sürsürü ve Mustafapaşa mahallelerindeki konut ve işyerlerinin fiyatları da belli oldu.

En çok yıkımın yaşandığı ve can kaybının olduğu Mustafapaşa Mahallesi’nde inşa edilen 2+1 TOKİ konutlarının fiyatı 230 bin liradan başlıyor. En yüksek 2+1 evin fiyatı 330 Bin lira.

Yine Mustafapaşa Mahallesi’nde inşa edilen 3+1 TOKİ konutlarının fiyatı 370 Bin liradan başlarken en yüksek fiyat ise 500 Bin lirayı buluyor.

Mustafapaşa Mahallesi’nde yapılan dükkanlarda da yüzde 4’lük bir faiz uygulanacak ve 7 yılda ödeme yapılacak. Dükkanların fiyatları ise 300 bin lira ile 600 bin lira arasında değişiyor.

Abdullahpaşa mahallesinde tamamlanan ve teslim edilen 3+1 konutlarının fiyatı 300 bin liradan başlıyor. En yüksek fiyatlı 3+1 konutun fiyatı 600 bin lira

Abdullahpaşa Mahallesi’nde inşa edilen ve fiyatı 300 bin liradan başlayan dükkanlarda da en yüksek fiyatlı olan 2 Milyon lira ile fırınlar.

20 Aralık itibariyle vatandaşlar ödeme yapmaya başlayacak. İsteyen vatandaşlar TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasından faydalanarak peşin ödeme de yapabilecek.

VİDEO: