Milli Eğitim Müdürlüğü mesleki eğitimdeki sorun ve çözüm önerilerinin ele alındığı okul-sektör işbirliği toplantısı düzenledi.

Mesleki eğitimden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen’ in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Türk iş kurumunun personel müdürü Şevki Esen, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir ŞENGÜL,  Mesleki ve Teknik eğitim okullarının müdürleri ve diğer paydaşlar katıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Şube Müdürü Metin Özgen, ülkenin kalkınması ve gelişmesinde mesleki eğitimin çok önemli olduğunu vurguladı.

Türk İş Kurumu Personel Şube Müdür’ü Şevki Esen, destek anlamında Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Fırat Üniversitesi’nin Teknoloji Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Şengül ‘de Teknik Eğitim Fakülteleri’nin kapatılıp Teknoloji Fakültelerine dönüştürülmesinin dezavantajlı bir duruma neden olduğunu söyledi.

Katılımcılar, planlı ve düzenli olarak gerçekleştirilecek bu tür toplantıların sorunlara çözüm üretmeye katkı sunacağının altını çizdiler.