Sağlıkçılar iş bırakma eylemi yaptı. Perşembe günü de yine meydanlarda olacaklarını açıkladı.

Sağlık İl Müdürlüğü ve Fırat Üniversite Hastanesi önünde toplanan Sağlık Sen Elazığ Şubesi ve Türkiye Sağlık İşleri Sendikası Elazığ Şubesi üyeleri, hekimler için alınan zam kararının tüm sağlık çalışanlarına uygulanmasını talep etti.

Sağlık İl Müdürlüğü önünde açıklama yapan Elazığ Sağlık Sen Şube Başkanı Selçuk Kılıç, ayrımcılığa karşı olduklarını kaydetti.

KILIÇ: ALGI OPERASYONU YAPILMASINI ASLA DOĞRU BULMUYORUZ

Başkan Kılıç, “Öncelikli olarak şu konuya açıklama getirmek istiyorum. hekimler adına yapılan düzenleme yerinde bir düzenlemedir. Dolayısıyla sonuna kadar destekliyoruz. Hatta çok geç kalmış bir düzenlemedir diyoruz.  Bu dediklerimizin dışında kullandığımız başka bir cümle yok. Bu dediklerimizin aksini iddia eden birisi varsa ortaya çıksın. Belgesi olan varsa ortaya koysun. Algı operasyonuyla Sağlık Sen’in haklı mücadelesine gölge düşürmeye çalışanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdürler. İspatlamazlarsa yalancıdırlar, iftiracıdırlar. Sağlık Sen olarak; Hekimlerin haklarını her zeminde savunduğumuzu birlikte çalıştaylar yaptığımız hekim dernekleri çok iyi bilir. Bu konuda yapmış olduğumuz çalıştaylar hazırlamış olduğumuz raporlar kamuoyuyla paylaşıldı. Yetkililere iletildi. Performansdan kaynaklanan ücret adaletsizliğinin yaratmış olduğu tahribat her platformda bizatihi Sağlık sen tarafından dile getirildi. Tüm bu bilgilerin kamuoyuna açık olmasına rağmen sağlık sen üzerinden bir algı operasyonu yapılmasını asla doğru bulmuyoruz. Algı operasyonu, sağlık senin haklı mücadelesine gölge düşürmekten başka bir anlam ifade etmiyor” dedi.

İş bırakma eyleminin bir diğer adresi ise Fırat Üniversitesi Hastanesi önü oldu.

Üyeleri adına açıklama yapan Sağlık Sen Elazığ Fırat Üniversitesi Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, hekimlere yapılan düzenlemeyi kabul ettiklerini fakat zam kararlarının tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye Sağlık İşleri Sendikası Şube Başkanı Fırat Kaya, ayrımcılık istemediklerini belirterek, “sağlık işi ekip işidir” dedi.

Başkan Kaya, “Biliyorsunuz, pandemiyle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Pandemiyle mücadelemizdeki başarımız dolayısıyla bizleri yani fedakar sağlık çalışanlarını alkışlamayan, teşekkür etmeyen kalmamıştı.  Buradan sormak istiyoruz; sağlık çalışanlarını alkışlıyoruz, teşekkür ediyoruz diyenler, sağlık çalışanlarının bir kısmını mı alkışladılar… belli branştaki sağlık çalışanlarına mı teşekkür ettiler…  Hayır… Ayrım yapmaksızın sağlık çalışanlarının tamamına teşekkür ettiler ve alkışladılar değil mi?  O günler ne çabuk unutuldu… Zam konusuna gelince, bu ayrımcılık niye? Ayrımcılık yaparak, yüzbinlerce sağlık çalışanıyla helalleşeceklerini mi düşünüyorlar?   Ya da ayrımcılık yaparak, çalışma barışını sağlayacaklarını, çalışanların moral ve motivasyonu artıracaklarını mı düşünüyorlar?  Saha gerçekliğinden yoksun, oldu-bitti masa başı kararlar bunların olması mümkün değil!  Yüzbinlerce sağlık çalışanının takdirini kazanmanın yolu belli; hak ve hakkaniyet ölçüsünde, bir kısmına değil, tamamına zam yapmaktır. 1 milyon sağlık çalışanının bir kısmına zam yapıp, geri kalanını yok saymak; çalışma barışını baltalamaktan, sağlık çalışanlarını kutuplaştırmaktan başka bir anlam ifade etmez.  Hele tüm bunlar, sağlık çalışanlarını en iyi anlaması gereken sağlık bakanlığı tarafından yapılıyorsa bu çok daha vahim bir durum” ifadelerini kullandı.