Koronavirüs salgını dünyanın dört bir yanında hastalıkla mücadele cephesinin en ön safındaki doktorları ve sağlık çalışanlarını zorluyor.

Virüs aynı zamanda onların hastalarıyla, çalışma arkadaşları ve aileleriyle ilişkilerini de değiştirdi ve birçoğu krizin orta yerinde bütün bunların psikolojik ağırlığı altında ezilmemeye uğraşıyor.

BÜYÜK BİR RİSKLE KARŞI KARŞIYALAR

Henüz küresel rakamlar yok ama İtalya, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerde binlerce sağlık çalışanının enfekte olması, hastaları tedavi ederken ne kadar büyük bir riskle karşı karşıya olduklarını ortaya koyuyor.

10’NUN ÜZERİNDE DOKTOR KORONA VİRÜSE YAKALANDI

Elazığ’da da izinleri iptal edilen, gecelerini gündüzlerine katarak, cansiperane bir şekilde çalışan sağlık çalışanlarından 10’nun üzerinde doktor ve sayısı açıklanmayan sağlık çalışanının korona virüse yakalandığı öğrenildi.

Makse, Hijyen ve Mesafe kurallarına uyulmadığı takdirde başta en yakınlarını sonra çevresini sonra da sağlık çalışanlarını tehlikeye atıyor.

Doktorların ve sağlık çalışanlarının tüm uyarılarına dikkat etmeyen ve korona virüste üç altın kuralı bir kenara bırakanlar, aynı zamanda bu süreçte zaman ayrımı yapmadan çalışan sağlık görevlilerine de hastalığı bulaştırıyor.