Elazığ’da sahur denilince akıllara gelen davul ve klarnet çalgısı milli yas nedeniyle üç gün boyunca çalınmayacak.

Abdullahpaşa Mahalle Muhtarı Yavuz Köse Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına canlı telefon bağlantısı gerçekleştirerek açıklamada bulundu.

“GELENEK HALİNE GELEN DAVUL KLARNET ÇALGISI ÜÇ GÜN BOYUNCA ÇALINMAYACAK”

Abdullahpaşa Muhtarı Yavuz Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ülkemizde milli yas ilan edildi Filistin şehitlerimiz için. Sayın Belediye Başkanımızın da talimatıyla üç gün boyunca hem mahallemizde hem de köylerimizde gelenek haline gelen davul klarnet çalgısı üç gün boyunca çalınmayacak. Tabi bugün ilk teravih namazına başladık. İlk sahurumuza da bugün itibariyle başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜM MAHALLE MUHTARLARIMIZIN ALMIŞ OLDUĞU BİR KARAR”

Köse, “Tüm muhtarlarımızın almış olduğu bir karar. Mahalle muhtarlarımızla biz bu konuyu konuştuk. Ülkemizde milli bir yas var. Memleketimizde de zaten öyle. Davul klarnet çalınmaması için arkadaşlarımızla görüştük. Herkeste ‘doğrudur’ dedi. Ondan dolayı biz de köydeki muhtarlarımızı da arıyoruz. Üç gün boyunca sahurda klarnet ve davul çalınmayacak. Bütün hemşerilerimizin Ramazan’ını kutluyoruz. İnşallah böyle acıları daha da yaşamayız. Filistin şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu.