Elazığ’da Taksi Hizmetleri Rehabilite Ediliyor

Elazığ Belediyesi, müşteri potansiyeli ve ihtiyaçlar doğrultusunda T Plaka araçlara yönelik yeni bir düzenleme için çalışmalara başladı. Çalışmayla taksi duraklarının yerleri ve bu noktalarda hizmet verecek araç sayıları yeniden şekillendirilecek.

Elazığ’da Taksi Hizmetleri Rehabilite Ediliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vaatleri arasında yer alan bir proje için daha çalışmalara başlandı.

Başkan Şerifoğulları’nın "Entegre Toplu Taşıma Ağı Rehabilitasyonu Projesi" kapsamında başlatılan çalışmayla mevcut taksi hizmetleri ihtiyaçlar doğrultusunda rehabilite edilecek.

Şehir içi trafik konforunun ve bütünlüğünün sağlanması amacıyla Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Cemil Apaydın, Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Toraman ve taksici esnafının katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÜZERİNDE DURULDU

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Elazığ mücavir alan sınırları içindeki 68 durakta, 559 T Plaka araçla hizmet veren taksici esnafının sorunları masaya yatırılarak, modern taksi hizmetlerinin oluşturulmasına yönelik çözüm önerileri üzerinde duruldu.

ARAÇ SAYILARI DA YENİDEN BELİRLENECEK

Toplantıda, mevcut koşullarda bazı durakların araç sayılarının ihtiyaçtan fazla olduğu, şehrin bazı kesimlerinde ise taksi durağı ihtiyacının varlığı üzerinde durularak, ihtiyaç doğrultusunda yeni bir düzenlemeye gidilmesi kararlaştırıldı. Hayata geçirilecek yeni düzenlemeyle, yeni durak noktaları ve duraklarda hizmet verecek araç sayıları da yeniden belirlenecek.

MEVCUT ÇALIŞAN ARAÇLARDAN AKTARIM YAPILMASI KONULARI DA ELE ALINDI

Toplantıda ayrıca şehrin gelişen sosyo-ekonomik bölgeleri ve oluşan ihtiyaç göz önünde bulundurularak yeni durak noktalarının oluşturulması, talep görmeyen taksi duraklarının yerlerinin değiştirilmesi, araç sayısının fazla, yolcu talebinin az olduğu duraklarda araç sayısının düşürülmesi, birbirine yakın mevkide bulunan durakların birleştirilmesi veya araç sayılarının azaltılması, belirli bir ada etrafında ve birbirine çok yakın mesafedeki durak noktalarının birleştirilmesi veya ihtiyaca yönelik araç sayılarının yeniden belirlenmesi, belirlenen yeni duraklara mevcut çalışan araçlardan aktarım yapılması konuları da ele alındı.

Haksız kazancın önlenmesi için korsan taşımacılığın engellenmesine yönelik yaptırımların da ele alındığı toplantıda, bu konuda gerekli tüm hassasiyetin gösterileceğinin altı çizildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137