El–aziz Avcılık Atıcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından Yurtbaşı Beldesi şifalı su tesislerinde trap atış şenliği düzenlendi.

BULUT: PEK ÇOK SPORCUMUZU ELAZIĞ’DA AĞIRLAMIŞ OLDUK

Şenliğe çevre illerden de birçok sporcunun geldiğini belirten AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Bu aslında bizim çok uzun süredir bizim planladığımız bir aktiviteydi. Ama bugüne nasip oldu. Bugün iyi ki yapmışız demekle birlikte ne kadar da geç kalmışız ı dedik. Bu gördüğümüz ilgi bizi ziyadesiyle memnun etti. Bugün sadece ilimizden sporcuların katıldığı bir etkinliğin dışına çıktı. Çevre illerden de pek çok sporcumuzu Elazığ’da ağırlamış olduk. Ve artık bir poligonun da vacip olduğunu anlamış olduk. İnşallah en kısa süre içerisinde bu poligonu gerçekleştirip hem açılışını yapıp hem de inşallah bir spor müsabakasıyla taçlandırmış oluruz” ifadelerini kullandı.

DEMİRBAĞ: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yer seçimi ve proje sunmasının ardından çalışmalar için gerekenin yapılacağını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Özellikle bir atış poligonunun yapılması konusunda inşallah arkadaşlarımızla birlikte spor müdürlüğümüzün bu konuda bir yer seçimi be proje yukarıya sunmasıyla birlikte elimizden geleni yapacağız. İlimize bu atış poligonunu kazandırmanın gayreti içerisinde olacağız. Zira ilk geldiğimizde büyük bir ilgi alakanın olduğunu gördük. Bu da bizleri memnun etti. Biraz sonra inşallah bu yarışmacıları seyrederken arkadaşlarımızla birlikte bizlerde inşallah bu etkinliğe dahil olmaya gayret edeceğiz. Ben özellikle civar illerden buraya gelen kardeşlerimize, komşu illerden kardeşlerimize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

ARSLAN: ELİMİZDEN GELEN TÜM GAYRETİ SARF ETMEYE HAZIR OLDUĞUMUZU BEYAN EDİYORUM

Sportif etkinliklerin her birinin şehrimizde yaşanalabilirlik anlamında önem arz ettiğini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Şehrimiz adına çok güzel bir etkinlik. Sportif aktivitelerin her biri sosyal, kültürel etkinliklerin her biri şehrimizde yaşanılabilirlik adı altında ciddi önem arz ediyor. Bu ve benzeri aktiviteler inşallah kalıcı alanlarda süreklilik arz ederek şehrimize değer katmaya, insanlarımızın aktivitelerini arttırmaya vesile olacaktır. Ben tekrardan emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Sayın vekillerimde burada kalıcı bir alan için bizde Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeye hazır olduğumuzu beyan ediyorum” dedi.

ARMAN: MİLLİ TAKIMIMIZA GENÇLER KAZANDIRIRIZ

Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman, “Burada böyle bir organizasyonda bulunmak çok çok güzel. Federasyonum adına bundan sonraki zaman dilimi içerisinde de inşallah en yakın zamanda resmi bir atış poligonda böyle bir atış organizasyonunu yapmak niyetiyle onların sözünü de aldık diyorum. Burada açıklamaktan hiç sakınca görmüyorum. İnşallah güzel bir yarışma olur. Bundan sonraki senelerde de buradan yeni sporcular kazandırırız, milli takımımıza gençler kazandırırız. Ve gelecekte de Türk atıcılığı kazanır, Türk sporu kazanır” diye konuştu.

DÖNER: İLİMİZDE EKSİK OLAN BİR ALANI DA TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ

Şenlikte kendilerine güzel bir ödev çıkardıklarını belirten Gençlik ve Spor Elazığ İl Müdürü Suphi Döner, “Burada biz bugün kendimize güzel bir ödev çıkardık. İnşallah sayın vekillerimizin desteğiyle, valiliğimizin desteğiyle, ticaret odamızın desteğiyle, STK’ların desteğiyle çok ivedi bir şekilde Elazığ’da bir atış poligonu inşallah yapacağız. Bir ay içerisinde yer çalışmaları ve devamında da projelendirme çalışmaları yaparak inşallah ilimize ata sporu olan ve bizi biz eden diğer milletlerden de farklı kılan ir tesisi ilimize kazandıracağız. İlimizde eksik olan bir alanı da tamamlamış olacağız” diye ifade etti.

TURGUT: ULUSAL ANLAMINDA BİR MÜSABAKAMIZ VAR

Ulusan anlamda bir müsabaka düzenlendiğini vurgulayan Atıcılık Avcılık ve Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Naci Turgut, “Bugün burada düzenlemiş olduğumuz müsabakaya Erzincan, Malatya, Sivas, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır illerinden katılımcı arkadaşlarımız var. 4 alanda müsabakalar var. 7-12 yaş arası çocuklarımıza havalı tüfekler, 12-18 yaş arasındaki gençlerimiz yine trap atışı yapıyor, yerel avcı arkadaşlarımız trap müsabakasında ve ulusal dediğimiz diğer illeri kapsayan ve Elazığlı atıcılarımızla beraber ulusal anlamında bir müsabakamız var, hepsine başarılar diliyorum. Attıkları vuruş olsun” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ atış gerçekleştirdi.

Yapılan yarışmada ki 13 – 18 yaş gurubu birincisi olan Emre Fırat’a ödülünü Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu Başkanı Ufuk Arman takdim etti.

HABER: SITKI TAŞEL