İçişleri Bakanlığı'nca yurt genelinde başlatılan 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' projesi kapsamında kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor…

Bu kapsamda Vali Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Emniyet Müdürü Celal Sel, ilgili kurum ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, valilik önünde yaya geçidini kırmızıya boyayarak, farkındalık oluşturdular.

Vali Erkaya Yırık, eylem planı çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerle, yayalara öncelik verilmesi için bilinç oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.

YIRIK: YAYA TRAFİĞİ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Vali Erkaya Yırık, “2021 yılı itibari ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın riyaseti ile kara yolları trafiği eylem planı çerçevesinde Türkiye’mizin bugün itibari ile yaya trafiği bizim kırmızı çizgimizdir. Bir farkındalık yaratmak amacıyla tüm sürücülerimizi ve insanlarımızı trafikte olan vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve bu duyarlılığa kavuşturmak istiyoruz”