Elâzığ’daki STK’larda kadınlar günü dolayısı ile düzenledikleri etkinlikte kadının toplumdaki önemine değindi. 

Elazığ Barosu Kadın Hakları Komisyonu görevli avukatı Merve Aslan, “kadının insan haklarının ihlal edilmediği bir Dünya ve Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Merve Aslan, Elazığ Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukatları olarak Cumhuriyet devrimleri ve kadın mücadelesi sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından kayba neden olacak her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında olacağımızı kadına karşı ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının eşit ve özgür bir birey olarak var olduğu kadının insan haklarının ihlal edilmediği bir dünya için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş’te kadın sağlık çalışanlarına çiçek taktim ederek,  kadınların gününü kutladı.

Aygüneş, “Kadın hayata başladığımız noktadır, hayattır, annedir, şevkattir. Kadınlar çalışan ve üretendir. Kadın aile ve toplumu aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyandır” dedi.

Dernek binasında gazi eşleri ile buluşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şubesi Kadın Kolları Başkanı Kevser Gül, kadınların her zaman hatırlanması gerektiğini ifade etti.

Gül, “Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Kadın ve erkeğin karşıtlığa adalet ve hakkaniyet içerisinde yeryüzünü imar edeceğine inanıyoruz ve çabalıyoruz” dedi.  

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Elazığ’da görev yapan eğitim çalışanlarına karanfil dağıtarak kadınlar gününü kutladı. Karanfil dağıtımı esnasında, eğitim çalışanı kadınların dilek ve temennilerini de dinleyen sendika görevlileri, kadınların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kadın eğitim çalışanlarının sorunlarının  çözülmesi gibi konularda yerel ve ulusal bazda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

Toplumsal hayatta kadının yerine büyük önem verdiklerini belirten sendika çalışanları, Türk tarih ve kültüründe, kadının her zaman erkekle birlikte yan yana yol yürüdüğünü ve Türk toplum yapısında kadının vazgeçilemez olduğunu dile getirdi. Günümüzde; Türk kadınını geri planda bırakan zihniyetle, kadınların maruz kaldığı haksızlık ve hukuksuzluklarla baş edebilmenin yolunun tüm kadınların birlikte mücadele etmesi olduğu vurgulandı. Çalışan kadınların bu mücadelesinde Türk Eğitim Sen’in her zaman destek olacağı belirtildi.