Elazığ'ın farklı ilçelerindeki öğrencilerin başka şehirleri görmesi ve farklı kültürleri tanıması amacıyla Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut tarafından organize ve finanse edilen Elâzığ’dan Konya'ya Kültür Gezisi projesinin ikinci ayağı gerçekleştirildi.

Keban ve Baskil ilçelerinden yaklaşık 45 öğrencinin oluşturduğu gezi grubu AK Parti Elazığ Milletvekili Bulut tarafından TBMM'de karşılandı.

Milletvekili Bulut önderliğinde TBMM'yi gezen öğrenciler 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde atılan bombalarla ağır hasar gören ve şu anda da müzeleştirilen Şeref Holünü gezerek o geceye tanıklık etti.

“BÜTÜN İLÇELERİMİZLE BU GEZİLERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

“Biz gençliği önemsiyoruz” ifadelerini kullanan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “gençlik ilerde neyi teslim alacağını bilsin diye bu projeyi düzenledik” diyerek, “Gençlik gelecekte buraları teslim edeceğimiz, emanet edeceğimiz kitle. Günün birinde görev değişikliği olacak ve bir kuşak gidecek başka bir kuşak gelecek. Bu ülkenin bütün değerlerini ve kıymetlerini gençliğe teslime edeceğiz, bu bayrağı bizden alacaklar. Bütün ilçelerimizle bu gezileri tamamlayacağız. Daha önceden Karakoçan, Palu, Kovancılar, Arıcak Alacakaya’dan olan öğrencilerimiz vardı şimdi ise Baskil, Keban ve diğer ilçelerden gençlerimizle gezilerimiz devam edecek. Biz gençleri görmekten mutlu oluyoruz motive oluyoruz heyecanlanmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“VEKİLLERİMİZİN NEREDE İSTİŞARE ETTİĞİNİ GÖRDÜK, ÇOK HEYECANLIYDIK”

Ankara'ya ilk kez geldiklerini belirten öğrenciler, Milletvekili Bulut’a teşekkür ettederek, “Metin beye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güzel bir proje. İlk defa gelip meclisi gördük. Bizim için çok güzel. Böyle bir projede olduğum için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Meclis baya güzel, dolu olsaydı milletvekillerimizle beraber çok daha güzel olurdu. Vekillerimizin nerede istişare ettiğini gördük, çok heyecanlıydık. Bunu bize yaşattığı için sayın vekilimize teşekkürlerimizi iletiyorum. Çok eğleniyoruz. Vekillerimizin orada yasama yürütme yargıyı taşıdığı yerde olmak gurur vericiydi ”diye kaydetti.

Cuma namazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Millet Camii'nde kılan öğrencilerin daha sonraki durağı Hacı Bayram Veli'nin türbesini oldu.

Öğrenciler imam hatip okulları platformu tarafından düzenlenen ve Gençlik Spor Bakanlığı Müşaviri Mütevelli Heyet Üyesi Selim Cerrah’ın konuşmacı olarak yer aldığı "Geleceğin Türkiye’si" konulu panele katildi.

Yemekte Milletvekili Bulut ile bir araya gelen öğrenciler vekilleriyle bol bol sohbet etti.

Yemeğin ardından öğrencilerle tek tek vedalaşan Milletvekili Bulut, öğrencileri Konya'ya gitmek üzere Ankara'dan uğurladı.