Elazığ’ı Bu Kez, Yöresel Ürünlerimizle Sorduk

Elazığ, tescillenen yöresel ürünlerin ikramı ile Konak Meydanı’nda İzmirlilere soruldu. İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteğiyle yapılan röportajda, bakın İzmirliler Elazığ’ı ne kadar tanıyor?

Elazığ’ı Bu Kez, Yöresel Ürünlerimizle Sorduk

Türkiye’nin metropol şehirlerinin başında İzmir geliyor.

Egenin incisi İzmir’de, Doğu’nun incisi Elazığ vatandaşlara tescilli yöresel ürünlerin ikramı ile soruldu.

İzmir’de yaptıkları çalışmalarla Elazığ tanıtımına katkı sağlayan Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği desteği ile Kanal Fırat haber spikeri Serkan Aksakal ve Kameraman Mert Soydan, Konak Meydanına çıkarak; İzmirlilere Elazığ’ı ne kadar ve nasıl tanıdıklarını sordu.

“HEMŞEHRİLERİMİZLE TANIŞTIK”

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Acar, dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “İzmir’de 24.’sü gerçekleştirilen İzmir Mermer fuarında Elazığ’dan 9 katılımcı firma vardı. Firmaların 9 tanesini, tek tek hepsini ziyaret ettik. Derneğimizin yayın organı olarak bu sayıda Maden ilçesini işlemiştik. Bu dergilerden bütün statlarımıza verdik. Hemşehrilerimizle tanıştık. İş durumlarını sorduk. Bir daha ki seferde geldiklerinde daha da misafirlik hizmetlerimizi sunacağız” dedi.

İzmir Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Musa Zengin ise, İzmir’de Elazığ’ı en iyi şekilde tanıtmaya çalıştıklarını belirtti.

“ELAZIĞ’I GİDİP GÖRMEK İSTİYORLAR”

Zengin yaptığı konuşmada, “Derneğimizin faaliyetleri olsun. Kendi kişisel sohbetlerimizde konuştuğumuzda Elazığ’ımızı anlattığımızda insanlar gelmek istiyor ama mesafe çok uzak. Ülkemizin ekonomik durumu da ortada. İnsanlarımızın maalesef gezecek ortamı olmayabiliyor. Bundan dolayı da gelemeyebiliyorlar. Ama talep var. İş adamlarımızdan olsun, insanlarımızdan olsun Elazığ’ı gidip görmek istiyorlar. Gezmek istiyorlar. Dernek olarak belki bu konuda ileride bir çalışma yaparız. Kültürümüz, Harput’umuz, müziğimiz, Çırçır şelalemiz, Hazar gölümüz, Elazığ’ımzıın Urfa’dan, Mardin’den geri kalır yönü yok Onlardan çok çok daha fazla değerimiz var. Bunun tanıtımı sanırım bizlerde. İzmir’de de dernek olarak kendimizi sorumlu tutuyoruz. Bunu yeterince yapamadığımızı düşünüyoruz. Ama sürekli faaliyet halindeyiz. İnşallah istenen seviyeye bunu çekeceğiz” diye konuştu.   

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet künkül
mehmet künkül - 6 yıl Önce

İZMİR ELAZIĞLILAR DERNEGİNE SAYIN MUZAFFER ACAR BAŞKANIMA SAYIN MUSTAFA KEKLİK VE YİNE DERNEK SEKRETERİMİZ SAYIN MUSA ZENGİNE SEVGİLER SELAMLAR OLSUN.İYİKİ VARSINIZ GAKKOLAR

SIRADAKİ HABER

banner137