Elazığ’ı yasa boğan ve Yazıkonak Beldesi’nde yaşanan Kebire Atamaz cinayetiyle ilgili Diyarbakır Baro’sundan açıklama yapıldı.

Olayın tüm ayrıntılarıyla anlatıldığı açıklamada; Kebire Atamaz’ın vahşice öldürüldüğü belirtildi.

İşte Diyarbakır Baro’su tarafından yapılan o açıklama;

Müvekkil Kebire ATAMAZ öldürülmesinden aylarca evvel Elazığ Başsavcılığına yaptığı 2019/7154 ve 2019/6100 sayılı suç duyurularında Ömer CANKARA tarafından öldürülmekle tehdit edildiği belirtmiştir. Bu nedenle Elazığ Aile Mahkemesinden de uzaklaştırma kararı almıştır. Bu şikâyetler sırasında ifadesine başvurulan Ömer CANKARA jandarma görevlileri huzurunda Müvekkil Öldüreceğini de açıkça söylemiştir. Bu hususta Jandarma tutanakları ile sabittir.  Müvekkil Kebire, şüpheli Ömer CANKARA tarafında planlı bir şekilde öldürülmesi olayından bir gün önce Ömer CANKARA Müvekkil Kebire ATAMAZ' ın evinin önüne gelerek ' bu evden bir cenaze çıkacak' diyerek tehditlerini yenilemiştir.

Olay günü ise sabah 6 sularında herhangi bir işi olmadığı halde Müvekkil Kebire'nin evinin önüne gelmiş, araç içine pusuya yatmış, Müvekkili vahşice öldürmüştür ve olay yerinden hızlıca kaçmıştır. Bu nedenle de halen tutuklu olup hakkında 3 ayrı soruşturma dosyası vardır. Özetle; 3 çocuk annesi 48 yaşında bir anne olan Müvekkil Ömer CANKARA tarafından öldürülmüştür. Bu cinayet âdete geliyorum demiştir. Tüm adli merciler Ömer Cankara’nın bu eylemlerden haberdar olmasına rağmen yasalardaki yetersizliklerden kaynaklı bu elim olaya engel olunamamıştır.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!