“Elazığ’ımız İnsanlığa Örnek Olmaya Devam Edecektir”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” nedeniyle mesaj yayımladı. Vali Kaldırım, “1949 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak iç hukukumuzun bir parçası haline getirilmiş, diğer taraftan da Anayasa ve Kanunlarla koruma altına alınmıştır” dedi.

“Elazığ’ımız İnsanlığa Örnek Olmaya Devam Edecektir”

10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

“ANAYASA VE KANUNLARLA KORUMA ALTINA ALINMIŞTIR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “İnsan haklarının anayasası olarak tanımlanan İnsan Hakları Evrensel Beyanname’sinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesiyle bütün insanlığın ortak değerleri güvence altına alınmış, temel hak ve hürriyetlerin kullanılması bir ölçüde kolaylaşmıştır. İnsanın en doğal hakkı olan yaşama hakkından, kişi hürriyetine, adil yargılanmadan, sosyal güvenliğe kadar tüm insanlığı kapsayan bu haklar ülkemizde 1949 yılında Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak iç hukukumuzun bir parçası haline getirilmiş, diğer taraftan da Anayasa ve Kanunlarla koruma altına alınmıştır.

“ ‘İNSAN OLDUĞU İÇİN’ VERİLMİŞ ASLİ HAKTIR”

İnsan hakkı; insana her şeyden önce “insan olduğu için” verilmiş asli haktır. İnsana eşref-i mahlûkat olarak yaratılmışların en şereflisi olduğuna inan bir dinin ve medeniyetin mensubu olarak bütün insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin sadece insan olmasından dolayı onurlu bir yaşam sürmesi bizim en büyük arzumuz, en büyük sorumluluğumuzdur.

“ELAZIĞ’IMIZDA BU ALANDA İNSANLIĞINA ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Hiç şüphe yok ki milletimiz, insanı merkez alan medeniyet tasavvuru ve engin tarihi bakiyesiyle insana, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun hak ettiği değeri vermiş, kişi hak ve hürriyetlerinin korunması ve uygulanmasında en üst düzeyde hassasiyet göstermiştir. Her türlü ayrımcılığı reddeden, insanı baş tacı yapan, bütün renk ve desenleriyle birlikte yaşamanın en güzel örneklerini sergileyen Elazığ’ımızda bu alanda insanlığına örnek olmaya devam edecektir. İlimizde Valiliğimiz bünyesinde hizmet veren İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı bu yöndeki çalışmalarına hassasiyetle devam etmektedir. Bu bakımdan insan haklarının ihlali durumunda vatandaşlarımızın bizlere her türlü müracaatları büyük bir titizlikle takip edilecektir.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ’NÜ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM”

Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık İnsan Hakları Gününü ve takip eden hafta içerisinde kutlanan İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa ve milletimize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, tüm vatandaşlarımızın ‘Dünya İnsan Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137