Bahçelievler TOKİ Cami İmamı Halit Öztürk, Elazığ Valisi Erkaya Yırık tarafından teşekkür belgesine layık görüldü.

30 yıldır din görevlisi olarak çeşitli camilerde hizmet veren Halit Öztürk, 40 yıldır düzenli olarak her gün ortalama 200 sayfa kitap okuyor.

Vali Erkaya Yırık ile yolları Diyanet Vakfı’nda kesişen Öztürk’ün kitap okuma sevdası takdir görüyor.

Öztürk’ün örnek bir davranış sergilediğini ifade eden Vali Erkaya Yırık, Öztürk’ün Elazığ’ın en çok okuyan imamı hatibi olduğunu söyledi.

YIRIK: BENİ İLİN VALİSİ OLARAK ZİYADESİ İLE MUTLU ETTİ

Yırık, “Geçtiğimiz hafta birkaç arkadaşımız ile sohbet ettik. Biriside Arıcak İmam Hatibimiz Halis Öztürk’tü. Halis hoca ile konuşurken il müftümüz; Sayın valimiz bu arkadaşımız en çok kitap okuyan imam hatibi dedi. Böyle deyince çok hoşuma gitti. Bir yayınevinde kitapları karıştırıyor, orada kitaplarla ilgileniyor ve hem kitap çok okuması beni ilin valisi olarak ziyadesi ile mutlu etti” dedi.

İl Müftüsü Selami Aydın da, Milli Eğitim Müdürlüğü ile kitap okuma konusunda ortak bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.

Aydın, “Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bir okumaya yönelik bir proje yapmayı düşünüyoruz. Biz bu okuma ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bazı çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Valimiz ve Halit arkadaşımızın desteği ile yapacağız” dedi.