Daha önce 3 kez satışa çıkarılan Elazığ’ın en değerli arsalarından biri olan İl Özel İdaresinin Eski Hizmet Binasının bulunduğu arsa tekrar ihaleye çıkarıldı.  

Dördüncü kez ihaleye çıkılan arsanın satılabilmesi için şimdi değişikliğe gidildi ve arsa kat karşılığı yapım modeliyle ihaleye çıktı.

İHALENİN SONUCU

İhaleye sadece TETİŞ firması teklif verdi.

Elazığ firması olan TETİŞ firması Özel İdarenin arsa karşılığına karşı 20 milyon nakit, 106 tane daire, 22 tane iş yerini Özel idareye verecek.

Bugün yapılan ihalede; “İhalemizin hem idaremize hem memleketimize hem de katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum.

İhale saati içerisinde bir firmamız dosya teslim etti. Elazığ’dan TETİŞ inşaat yapı firmasının dosyasını açacağız. İnceleme değerlendirme yapıldıktan sonra problem yok ise teklif üzerinden değerlendirme yapacağız. İnşallah Elazığ için güzel bir tesis oluşur” denildi.

Daha sonra, ihale şart namesine uygun evraklar incelendi.

Evrakların tam olduğu ifade edilerek, teklif zarfı açıldı ve teklife ilave artırım beklendiği belirtildi.

Yetkili firma ise artırımın yeterli olunduğunu düşündüklerini söyleyerek, “Biz usulen artırımda bulunduk bundan sonra artırım söz konusu olamaz. Devletin malı bizim malımız sayılır. Bizim amacımız Elazığ’ımıza prestijli proje kazandırmak biz bu nedenle talip olduk projemize. Biz süre talep ediyoruz” dedi.

Ardından 5 dakika mola verildi.

Sonuç olarak, İl Özel İdaresi’nin Eski Hizmet binasının bulunduğu Çaydaçıra Kavşağındaki 3 ihalede satılmayan arsa dördüncü ihalede TETİŞ firması ihaleyi aldı.

“ŞEHRİN KATMA DEĞERİNİ, MARKA DEĞERİNİ ARTTIRACAK PROJE İÇİNDE BULUNMAK BİZİ AYRI MUTLU EDİYOR”

Firma yetkilisi yaptığı konuşmada, “Daha öncede Elazığ’da prestijli projelerde bulunmuştuk. İnşallah şehirin katma değerini, marka değerini arttıracak proje içinde bulunmak bizi ayrı mutlu ediyor. Şartlar ağır. 20 milyon bir nakit bedel ödenecek. İl Özel İdaresinin belirlediği belli bir miktar var. Nakit olarak böyle bir ödeme ile başlanması ciddi mali yük getirecek. Özel İdareye aktarılacak pay da yükü. Biz şehirde bu tarz projelerle çalışıyoruz. Neden olmasın dedik devam ettik. Biz iki tane daha bağımsız bölme Özel İdaremize vermiş olduk” diye konuştu.

“DEĞERLENDİRME NETLEŞMEDİ SADECE TEKLİF ALDIK”

Sabuncu ise yaptığı konuşmada, “Elazığ’ımızı için hayırlı olsun. Orada atıl gibi duruyordu. Değerli bir arsamızdı. İflas yaptık. Taksitler düşündük ama arsa olarak satışını gerçekleştiremedik. Biz arsamızın o şekilde kalmasını istemiyorduk. Güzel bir proje yaptığımızı düşünüyoruz katılımın daha fazla olmasını beklerdik. 7 dosyaya karşılık bir firma teklif verdi. Değerlendirme netleşmedi. Daha inceleme yapılacak sadece teklif aldık.

Bu iş biz güçlü firmaların yapabileceği iş. Büyük proje. TETİŞ de güçlü firma hem nakit yatıracaklar. Hem yapacakları iş çok büyük. Teklif yapacak firmalar uzun değerlendirmelerini yaptılar. Bu firmamız kendisini hazır hissetti. Katılımcı olsaydı biraz daha artırım gerçekleşseydi daha mutlu olurduk ama önemli olan projenin hayata geçmesi şehre bu proje kazandırılacak” dedi.

KONUT, DÜKKAN, AVM, OTOPARK…

İmarda Sürsürü Mahallesi 76 ada 64-65-66 parseller üzerinde yer alan Özel İdareye ait arsa üzerine 810 araçlık 26.000 m² kapalı otopark, 23.000 m² peyzaj alanlı 20 katlı 5 Blok halinde 416 adet konut, 19 dükkân ve içinde 69 adet mağaza bulunacak olan alışveriş merkezi kompleksinin ihalesi İl Özel İdaresi’nde gerçekleşti.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!